Női kézi BL

A Győr és a Debrecen meccsére is van ötletünk - tippek a női kézi BL-re

A Győr-Savehof, valamint a Brest-Debrecen női kézilabda BL meccsekből egy kombit gyúrtunk össze.

Győr - Savehof

A győriek nem túl fényesen zárták a 2023-as esztendőt, hiszen kikaptak a Fraditól, így kvázi bukták az NB I-et, míg a Bajnokok Ligájában csak vért izzadva nyertek a Bietigheim ellen. Utóbbi sikernek köszönhetően ugyanakkor a BL-ben százszázalékosak, s karnyújtásnyira vannak a csoportelsőségtől.

A világbajnokságot követően, a 2024-es évet a NEKA elleni, idegenbeli könnyed sikerrel indították, amely meccsről Fodor, Győri-Lukács, Ryu és Solberg hiányzott tőlük.

A svédek eddig nyolcból nyolc találkozót buktak a BL-ben, csoportutolsók, nem sok vizet zavarnak tehát. A leállást követően háromszor is nyerni tudtak, igaz, a nem túl acélos svéd bajnokságban, amelyet csak jobb gólkülönbségüknek köszönhetően vezetnek.

A felek közt jelentős differencia van, még akkor is, ha ősszel csak hárommal nyert idegenben az ETO, s akár hiányzói is lehetnek. Ettől függetlenül amondóak vagyunk, hogy a hazaiak legalább 12 góllal is nyerhetnek a gyengécske svéd csapat ellen (legutóbb 22-vel nyert a Győr hazai pályán a Savehof ellen).

Brest - Debrecen

A franciák az utolsó vereségüket épp a Loki ellen szenvedték el idegenben (24-31), azóta nem veszítettek. Igaz, a Buducsnoszt elleni hazai iksz, nem mutat túl jól a sorban, de a visszavágón 13-mal nyomták le a montenegróiakat idegenben. A november közepi találkozó óta viszont nem léptek parkettre, hiányzóik minden bizonnyal a Darleux, Freriks, Jaukovics és Kouyaté lehetnek.

A debreceniek felemásan zárták az őszt, ikszeltek a CSM Bukarest otthonában, majd kikaptak a románoktól hazai pályán. Igaz, gyakorlatilag bebiztosították továbbjutásukat az egyenes kieséses szakaszba, mivel a hatodik helyen állnak, s négy pontot vernek a hetedik Buducsnosztra (a Brest az ötödik pozícióban tanyázik, s szintén hét egysége van, mint a Lokinak).

Azóta, a világbajnokságot követően, két bajnokit játszottak le a piros-fehérek, amelyeket behúztak, még ha nem is szuper jó játékkal, de legalább játékban vannak, valamint az NB I-ben pedig harcban állnak a dobogóért. A hétközi meccsüket Csernyánszki hagyta ki, míg Mariana Costa szerződése lejárt, így távozott, viszont Hornyák hosszú kihagyást követően már visszatért.

A franciáknál több fontos kimaradó is lehet, a vb-t követően nem játszottak még tétmeccset, az idei BL-kiírásban hazai pályán még nyertek találkozót, idegenben simán kikaptak a Lokitól, mindemellett a debreceniek teher nélkül léphetnek pályára szombaton. Avagy akár egy szoros ütközet is benne lehet a pakliban, ezért az előjelek alapján a vendégekre kínált +7-es európai hendikepnek meg kellene állnia.


✅ Tipp #1: Győr -11,5 + Debrecen +7 (EH) @2.17

Fogadási határidő: január 06. 16:00