Sportfogadás

Az oddsok alapján ennél a csapatnál folytatja a kirúgott Mourinho

A Special One nem kis meglepetésre azonnali hatállyal lett elküldve Romából, de már korábban is beszélt a jövőjéről.

A Benfica edzőlegendája, Guttmann Béla egyszer azt mondta, "a harmadik szezon végzetes", utalva arra, hogy a trénerek két idény után könnyen hullámvölgybe kerülhetnek. Nos, ha valaki ezt a teóriát bizonyítja, az nem más, mint Jose Mourinho, aki már az ötödik alkalommal került hasonló szituációba. A Chelsea együttesénél kétszer is a harmadik évére rúgták ki, de ez volt a sorsa a Real Madridnál, a Man Unitednél majd a Románál is.

Fotó: Transfermarkt

Mondjuk a Special One az Örök Városban amúgy is szenvedett, a bajnokságban kétszer csak a hatodik helyre tudta vezetni csapatát, de az európai kupákban sikerült mégis maradandót alkotnia. Első idényében megnyerte a Romával a Konferencia Ligát, míg tavaly az EL-döntőig vitte az együttest, ahol a sorozat specialistája, azaz a Sevilla ellen végül elbukott.

Idén viszont minden eddiginél gyengébb rajtot vett a Serie A-ban, ahol hat kör után mindössze öt pont állt a csapat mellet és ugyan ezután jött egy jobb periódus, az utóbbi időben újfent bukdácsolni kezdett a Roma. 2024 az Atalanta elleni 1-1-gyel indult, amin Mou újfent a kiállítás sorsára jutott, hiszen újfent nem tudta kordában tartani indulatait. Aztán a Roma kizúgott a városi rivális Lazio ellen a kupából, majd következett a Milan elleni 3-1-es zakó, amely az utolsó szög volt a koporsóba.

Tudtad? Mourinho a 2022/23-as idényben három piros lapot kapott, többet mint bármely másik edző, vagy játékos!

A nagy kérdés tehát kirúgást követően, hogy hol folytatja az illusztris karriert a háta mögött tudó tréner. Érdekesség, hogy már novemberben célzott rá, hogy nyitott lenne Szaúd-Arábiába költözni, ahova az utóbi időben több nagy nemzetközi sztár is igazolt. A 60 éves szakembernél mégsem ezt az opciót listázzák az élen a már korán piacot megnyitó irodák, hanem a Newcastle-t, amelyre jelenleg 4-szeres odds körül fogadhatunk. Ezt követi a szaúdi Pro League (@5.00), majd a portugál nemzeti együttes (@6.00), de több vad elképzelés is szerepel a listán. Mondjuk a Man Unitedbe való visszatérésének (@51.00) megágyazhat, hogy Ten Hag a bukik szerint a legreálisabb következő távozó menedzser, erre 2.5-szörös pénzt kaphatunk az egyik szigetországi irodánál. 


✅ Jose Mourinho következő csapata:
 

Newcastle @4.00

Bármely szaúdi csapat @5.00

Portugál válogatott @6.00

Bármely MLS csapat @7.00

Manchester United @51.00