Angol foci

Mourinho miatt mondott fel az egyik legjobb angol spori?

Mark Clattenburg Ázsiáig menekült az egyik Manchester United-mérkőzés utózöngéje miatt.

Kattints a képre és duplázd meg pontjaidat!

Február végén mondott fel Mark Clattenburg a Premier League-ben, hogy 41 évesen inkább Szaúd-Arábiában keresse meg a kenyérre valót. Az egyik legjobbnak tartott angol sípmester akkor nem indokolta hosszabban döntését, csupán annyit mondott, szerette volna magát kipróbálni más ligában is. Hogy miért költözött Ázsiába azok után, hogy kapott már Eb-döntőt, BL-döntőt és FA Kupa-finálét is, arról most ő maga beszélt egy podcastben.

"Bíráskodtam azon a mérkőzésen, amikor januárban Wayne Rooney a Stoke City ellen megdöntötte Sir Bobby Charlton rekordját, ám a Manchester United csupán 1-1-es döntetlent ért el a találkozón. Amúgy is nehéz volt mindig is fújni a Unitednek, ráadásul Stoke-ban mindig olyan szomorkás, esős és hideg az idő, és így volt ez ezen a napon is."

A kérdéses eset 2:51-nél látható

Amikor lefújtam a mérkőzést, úgy éreztem, jó teljesítményt nyújtottam, ám José Mourinho meglátogatott engem az öltözőben és számon kérte rajtam Pieters kezezését. Én úgy hittem, hogy jól döntöttem, de a folyamatosan kritizált engem. Utána a hosszú hazáig vezető úton folyamatosan azon agyaltam, hogy vajon elkövettem-e egy súlyos hibát vagy sem. És egyáltalán részese akarok-e lenni ennek az egésznek, akarom-e folyamatosan hallgatni mások kritikáját vagy sem. Végül magamnak is be kellett látnom, hogy nem élveztem igazán a munkát Angliában, így váltottam" - nyilatkozta Clattenburg.

Hogy valójában a Mourinho-balhé csak az utolsó rúgás volt Clattenburg karrierjébe vagy tényleg a portugál mester miatt távozott a 41 éves spori, az jó kérdés, mindenesetre afelől kétségünk ne legyen, hogy anyagilag jó döntést hozott az "átigazolással".

   
Manchester United Döntetlen Manchester City
3.15 3.35 2.15