Darts-vb 2024

Magabiztos rajtot vesz a budapesti bajnok?

Szombaton már délutáni és esti etapot is rendeznek az Ally Pally-ben, lássuk előbb a korábbi meccseket.

A világbajnokság második játéknapjának programját Lee Evans és Sandro Eric Sosing csörtéje nyitja, amelynek az angol komoly favoritként megy neki, ám a korábbi kőműves messze nem tartozik a PDC-mezőny elitjébe, így egyáltalán nem lefutott ez a találkozó.

A Fülöp-szigeteki dartsosokra egyébként is figyelni kell, mert az ottani mezőnyből egyre több jó játékos kerül ki. Nyilván, ha egy szigetországi profit legyőz egy ázsiai dartsos, az meglepetésnek számít, de Evans pont az a kaliber, aki ellen lehet keresnivalója Sosingnak. Az angolnak amúgy karrierje során most először sikerült kvalifikálnia a PDC-világbajnokságra, tehát ugyanúgy újoncként vesz majd részt, mint a Fülöp-szigeteki.

Sokkal nagyobb vb-tapasztalata nem lesz a következő két úriembernek sem, Connor Scutt ugyanis szintén most debütál majd, míg Krzysztof Kciuk 2010 után második alkalommal kvalifikálta magát a PDC-vb-re. Ez sem éppen egy egyszerűen jósolható meccs, de a fogadóirodák viszonylag egyértelműen letették a voksukat az angol mellett. Tény, hogy Scuttnak jobb éve volt a profik között, de azért nagyon jól ismerhetjük a lengyel kvalitásait - abból a selejtezőből jutott ki, ahol a magyarok is próbálkoztak -, tud remekül játszani. Egy ilyen meccsen, ahol kevés a nagyszínpados rutin mindkét oldalon, rengeteget számíthat majd, hogy melyikük nyugszik meg előbb.

Folytatva a sormintát, a délután harmadik meccsén érkezik két újabb újonc a színpadra, méghozzá a holland születésű, de amerikai színekben induló Jules van Dongen, illetve az angol születésű, de ausztrál színekben versenyző Darren Penhall. Utóbbinak nem sikerült megvetnie a lábát a PDC-mezőnyében, de hazája bajnokságából mégis kvalifikálni tudta magát a világbajnokságra. Van Dongen a kisebb tornákon jól gyűjtögetett, így ranglistáról jutott ki, de olyan óriási különbség nincs a két dartsos között.

A délutáni három meccset illetően abszolút azt gondoljuk, hogy egyik sem zárul 3-0-lal.


✅ Tipp #1: Evans - Sosing 3.5 szett felett + Scutt-Kciuk 3.5 szett felett + Van Dongen-Penhall 3.5 szett felett @2.88

Fogadási határidő: december 16. 13:45


Itt azonban még nem ér véget a délutáni szakasz, ugyanis a kiemeltek közül Dave Chisnall mutatkozik be, aki már a harmadik körbe jutásért lép majd színpadra Cameron Menzies ellen. A skótot már láthattuk az első játéknapon, 3-0-ra nyert Rusty-Jake Rodriguez ellen, igaz ehhez az egyoldalú eredményhez kellett az is, hogy az osztrák borzasztó bizonytalan legyen a fontos pillanatokban.

Vicces, bohókás figura Menzies, de ennél a 88.49-nél valószínűleg magasabb átlagot kell produkálnia, ha Chisnall ellen borítani szeretné a papírformát. Az angolnak egyébként borzasztóan felemás szezonja van, hiszen nyert összesen öt tornát, többek között Budapesten, ám a major versenyeken ilyen gyenge éve 2017 óta nem volt. Nagyon kíváncsiak leszünk tehát arra, hogy az Ally Pally-ben melyik arcát mutatja.

Mindketten hatékony 180 dobóknak számítanak, különösen Chizzy, szóval fogadás szempontjából ezen a vonalon mozgolódunk.


✅ Tipp #1: 180-ak száma 10.5 felett @2.06

Fogadási határidő: december 16. 16:45