Bundesliga

Ígéretes tippet eszeltünk ki a Leverkusen-Dortmund rangadóra

  • ivan

Vajon a Dortmund képes lesz megállítani a Leverkusent? A fogadók nagyon bíznak ebben.

Vasárnap rendezik a Bundesliga e heti fordulójának topmeccsét, a listavezető Bayer Leverkusen a negyedik Borussia Dortmundot fogadja. A két csapat között jelenleg 10 pont a különbség előbbi javára, így nem meglepő, hogy a bukmékerek a gyógyszergyáriakat hozták ki favoritnak, az viszont már talán az, hogy a fogadók a nyitó 2.00 oddsot 1.60-ig leverték a Leverkusen sikerére. 

Csapathírek

Aligha kell külön ecsetelni, hogy milyen formában van jelenleg a Bayer Leverkusen. Xabi Alonso kezei alatt valósággal megtáltosodtak az oroszlánok, az idei szezonban egy döntetlen mellett az összes (!) mérkőzésüket meg tudták nyerni. Ennek a szériának a jutalma a listavezető pozíció a Bundesligába és egy tükörsima továbbjutás az Európa Ligában, meg egy jó adag félelem, amit az ellenfelek éreznek, amikor pályára lépnek ellenük. 

Xabi Alonsóék a héten Svédországban nyertek egy könnyed meccset a Hacken ellen, vasárnap viszont újra a bajnokságra fókuszálhatnak. A hiányzók terén a spanyol mesternek a brazil Arthur távolléte fájhat a legjobban, míg a cseh gólvágó Peter Schick játéka kérdőjeles. Ezzel együtt ez a leverkuseni gépezet annyira precízen össze van rakva, hogy 1-2 helyen simán elbírja a rotálást. 

A Dortmundnak picit hullámzó az idei szezonja, de az talán már az ősz végére világossá vált, hogy idén nem fognak tudni érdemben beleszólni a bajnoki címért zajló versengésbe. A BL-ben viszont jól fut a szekér, a San Siróban aratott 3-1-es győzelem komoly önbizalomfröccsöt adhat a Darazsaknak. 

Terzic mesternek jóval több gondja van kollégájánál, Nmecha, Kobel és Emre Can sem százszázalékos és így az ő játékukra inkább ne számoljunk, Haller és Adeyemi pedig betegség miatt pihent a héten, de elvileg ők visszatérhetnek a csapatba.

 

Mire érdemes fogadni? 

A Leverkusen bombaformájához nem férhet kétség, ugyanakkor előbb-utóbb minden szériának vége lesz egyszer. Nem állítjuk, hogy ez most vasárnap következik be, de az biztos, hogy a Dortmund egy olyan csapat, amely képes lehet megfricskázni a Bayert. 

Ezzel együtt inkább nem piszkáljuk meg a végeredményre vonatkozó fogadásokat, hanem egy kombinált fogadást dobunk csatába. Tippünk értelmében mindkét csapat beveszi a másik hálóját, a BvB pedig elvégez majd legalább 3 sarokrúgást ezen a találkozón. 

 


✅ Tipp #1: Mindkét csapat szerez gólt + Dortmund szögletek 2.5 felett@1.86