NB I

Átutazza az országot, mégis favorit a Loki?

Még nem nyert idegenben bajnokit a Loki, a Zete viszont edzőváltás után kell bizonyítson.

A válogatott szünet után a 14. fordulóval folytatódik az OTP Bank Liga, amelyet holtversenyben a Ferencváros és a Paks vezet. A játéknap egyik legérdekesebb mérkőzése Zalaegerszegen esedékes, ahová a Debrecen látogat, a 90 perc pedig nem csak azért lesz izgalmas, mert a hazaiaknál edzőváltás volt, de az oddsszabáson is felhúztuk a szemöldökünket.

Az NB I-ben ugyanis ezidáig egy csapat nem nyert csupán idegenben bajnokit, ez pedig éppen az a Debrecen, amely átszeli az országot, hogy Zalaegerszegen javítsa ki mérlegét. A Loki a legkevesebb rúgott góllal is "büszkélkedhet" otthonától távol, így finoman szólva is van tér a javításra.

Szrdjan Blagojevicsék persze nem tétlenkedtek a pauza alatt, a Diósgyőr ellen egy 4-2-es felkészülési meccsen bizonyították a pihenőt nem kapó játékosok, hogy bizony lehet rájuk számítani. A Loki keret egyébként többé-kevésbé teljes, így például Dominguesre is számíthat a szerb tréner, míg az ék alighanem a DVTK ellen is betaláló, válogatott formában játszó Bárány Donát lesz.

Zalaegerszegen kicsit izgalmasabban telt a szünet, hiszen Boér Gábort az a Márton Gábor váltotta, aki a 2020/21-es szezonban már gardírozta a kék-fehéreket, akkor 17 meccsből 9-4-4-es mérleget ért el, és végül le is csapott rá a Fehérvár, így nem maradhatott a Zeténél.

Márton küldetése némileg hasonló, mint anno volt, benntartani a csapatot az OTP Bank Ligában. "Különböző a szituáció mégis hasonló érzésekkel, motiváltan látok neki a munkának, csak úgy, mint legutóbb. Ezúttal is rendkívül fontos a következő néhány mérkőzés, szeretnénk eltávolodni a kieső zónától és felzárkózni a középmezőnyhöz. Ez természetesen nem csak rajtunk, hanem az előttünk lévőkön is múlik, de mi mindent meg fogunk tenni, hogy jobb pozíciót foglaljon el a csapat a tabellán" - nyilatkozta a klub hivatalos oldalának Márton.

Újult erővel vág tehát neki a Zalaegerszeg a folytatásnak, és bizony kell is az új impulzus, hiszen az MTK ellen például rettenetesen gyengén játszottak Mancéék, de valahogy egész szezonban olyan középszerű ez a kék-fehér csapat.

A bukmékerek oddsai nagyjából egyenlően nyitottak, és őszintén szólva, mi nem is tudjuk nagyon megtippelni, miért csökkent a vendégek szorzója 3 körüliről 2.20-2.40-ig. Nyilván a Zete alapvetően gyengébb csapat, de az edzőváltás inkább nekik adhat lökést, így egy egyszerű ázsiai hendivel be is játsszuk Mártonék sikerét.

Második ötletünk pedig egy egyszerű gólszerzős, ismét bízunk Antonio Mance góljában. A horvát támadó kiváló idényt fut, korábbi csapata ellen pedig biztosan bizonyítani akarja, hiba volt őt elengedni.

 


✅ Tipp #1: Ázsiai hendikep: Zalaegerszeg +0.25 @1.75
 

✅ Tipp #2: Antonio Mance gólt szerez @3.75
 

Fogadási határidő: november 25. 17:00