NB I

A Milan után a Honvéd már meg sem kottyan a ZTE-nek?

  • Tomihmv

A hazaiak és a vendégek játékoskerete is rengeteget változott a nyáron. Vajon mire mennek egymás ellen a nyitókörben?

Pénteken elstartol az NB I 2022-2023-as szezonja, a nyitómérkőzést pedig a fővárosban rendezik, ahol a Honvéd a Zalaegerszeg csapatát fogadja. A fogadóirodákban a hazaiak számítanak esélyesebbnek, átlagosan ugyanis 1.90-szeres szorzón fogadhatunk sikerükre háromesélyben.

3926111

A Honvéd tavaly ugyan a kilencedik helyen végzett, ám csak az utolsó fordulóban, a bronzérmes Puskás Akadémia otthonában elért sikerének köszönhetően maradt bent az NB I-ben. Ennek köszönhetően nem csoda, hogy edzőt cseréltek a fővárosban, Nebojsa Vignjevics helyett Tam Courts vette át a staféta botot.

A csapat ugyanakkor papíron gyengült, hiszen többek közt Balogh, Banó-Szabó, Baráth, Bőle, Hidi, Nagy, Pantelics, Gale, Drazsics, Kadiri vagy Machach is távozott, míg Batik Bencét kitették a keretből, ugyanakkor Doka, Gomis, Mitrovics, Plakuscsenko, Prenga vagy Ennin is érkezett. A mértékadó Transfermarkt portál szerint egyébként, a mondhatni vérátömlesztésen áteső, piros-feketék a negyedik legerősebb magyar csapatnak számítanak, a játékoskeretük értéke ugyanis papíron 8,68 millió euró.

A felkészülési meccseiken felemásan teljesítettek, ugyanakkor, a múlt pénteki és szombati főpróbáik jól sikerültek, hiszen a Győrt 1-0-ra, míg a tartalékcsapatukat, a Honvéd MFA-t 3-1-re verték, igaz, gyorsan tegyük hozzá, hogy alacsonyabb osztályú csapatok ellen mérkőztek meg.

Monizt máris imádják Zalaegerszegen. - Fotó: facebook.com/ztefchu

Ami a vendégeket illeti, a zalaegerszegiek ugyan csak egy ponttal előzték meg az elmúlt szezonban a Honvédot, vagyis a nyolcadik helyen zártak, azonban nem voltak kiesési gondjaik, amelyről minden elmond, hogy az utolsó hat bajnokijukat (!) zsinórban elbukták. Az edzőcsere így itt sem maradt el, igaz, Molnár Balázs Walter Róbert távozása után csak ideiglenesen irányította a kék-fehéreket, az új tréner pedig a jól ismert Ricardo Moniz lett.

A ZTE keretének erőssége egyébként nagyjából azonos maradt, bár itt is rengeteg változás volt benne, így pedig a Transfermarkt szerint csak a kecskemétiekénél jobb a maga 6,13 millió eurójával. Zalából többek közt Bobál, Halilovic, Szerafimov, Zimonyi, Zsóri, Grzan, Spoljaric vagy Rebernik is távozott, míg érkező oldalon Csóka, Gergely, Ikoba, Manzinga, Szafronov, Szendrei vagy Carioca neve csenghet jól.

A tesztmérkőzéseken egyébként felemásan teljesítettek a zalaiak, de a főpróbájukon világraszóló sikert arattak, hiszen szombaton 3-2-re győzték lesz az olasz bajnoki címvédő Milan együttesét (!), méghozzá úgy, hogy a 27. percben már 3-0-ra (!) vezettek.



>>> ✅ Fizess be 20 ezer forintot, és fogadj 50 ezerrel! Most két

meccsjegyet is nyerhetsz az magyar-olaszra! ✅<<<


A Milan elleni siker, még ha edzőmeccsen is aratták a kék-fehérek, biztos, hogy megdobja a csapatot, komoly önbizalommal várhatják a nyitófordulót, arról nem is beszélve, hogy a felek utolsó egymás ellenijét a zalaiak nyerték 3-1-re áprilisban. Igaz, előtte tavaly felkészülési meccsen 0-0-ra végeztek egymás ellen, a bajnokságban egy 2-2-es iksz és egy 3-1-es Honvéd-siker még a mérlegük, míg a kupában a fővárosiak gól nélküli remit követően, hosszabbítás után nyertek 1-0-ra.

Az biztos, hogy a felek alaposan átalakultak a nyáron, de az előjelek alapján Monizék előrébb tartanak csapatépítésben, avagy érdemes lehet szembe menni a bukmékerekkel, még akkor is, ha a Honvéd lesz a pályaválasztó, és bír papíron erősebb játékoskerettel, avagy a vendégek felé irányítani a fogadásokat. Mi is ezt tesszük, avagy a Zalaegerszegre kínált +0,75-ös ázsiai hendikepet küldjük csatába, amely tippünk teljesen csak akkor veszítene, ha a Honvéd két vagy több góllal tudna győzni a nyitófordulóban.

{"headTitle":"Honvéd - Zalaegerszeg","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-07-29 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Zalaegerszeg +0,75","odds":"1.66","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}
[3926111] 2022-07-29 20:00:00 Honvéd - Zalaegerszegx;