NB I

Ismét meglepi a Kecskemét a Ferencvárost?

A lila-fehérek tavaly mindkétszer 2-0-ra győzték le a zöld-fehéreket hazai pályán.

A vasárnap Kecskeméten rendezik az NB I 12. fordulójának rangadóját, hiszen a bajnoki címvédő Ferencváros a tavalyi ezüstérmes otthonába látogat. A lila-fehérek ugyanakkor nem rajtoltak jól, így a vendégek számítanak esélyesebbnek a bukmékereknél, a zöld-fehérekre átlagosan 1.70-szeres pénzt kínálnak.

Csapathírek

A kecskemétiek egészen pocsék formában voltak október közepéig, hiszen zsinórban öt tétmeccsen maradtak nyeretlenek, sőt, ezen intervallumban csak egy Paks elleni döntetlent (1-1) tudtak felmutatni, a másik négy találkozójukat rendre elbukták.

Azonban a bajnokság legutóbbi fordulójában 3-1-re győzték le hazai pályán a Zalaegerszeg csapatát, amivel a játéknapot megelőzően a kilencedik helyüket megerősítették (hat pontra voltak a 11. helyezett Mezőkövesdtől), míg szerdán 1-0-ra tudtak nyerni Szegeden a Magyar Kupa keretén belül, vagyis továbbjutottak a következő körbe.

Ugyanakkor Szabó Istvánnak nem lesz könnyű dolga a hétvégén, hiszen Nikitscher, Banó-Szabó és Nagy sérülés, míg Szuhodovszki és Tóth eltiltás miatt nem léphet pályára, avagy öt meghatározó játékosára sem számíthat a szakvezető.

A Fradi továbbra is jó passzban van, még akkor is, ha a szerdai, Puskás Akadémia elleni MK-mérkőzést végül csak hosszabbítást követően (a 133. percben, büntetőből szerzett góllal) sikerült legyőznie és kiejtenie.

Előtte ugyanis legutóbb augusztus közepén veszített, a Konferencia Ligában is jól teljesít, az NB I-et pedig vezeti egy ponttal, méghozzá úgy, hogy eggyel kevesebb meccset játszott, mint a Paks.

Ráadásul a hiányzóit is elbírja a csapat, Dejan Sztankovics ugyanis Dibusz, Cissé, Sigér, Varga Barnabás, Zachariassen, Pesics sem nevezte hét közben (többüket az Újpest ellen sem), közülük pedig csak utóbbi kettő visszatérésére van esély vasárnap.

Mire érdemes fogadni?

A felek idén egyszer már összecsaptak, szeptember végén az FTC 1-0-ra tudott győzni a Groupama Arénában a KTE ellen. Tavaly viszont egyszer sem nyertek a zöld-fehérek a lila-fehérek ellen, Kecskeméten például a hazaiak kétszer is 2-0 arányban győztek.

Mindkét oldalon lesznek kimaradók, de amíg a vendégeknek olyan mély a keretük, hogy könnyedén tudják pótolni őket, addig a hazaiak nem igazán. Azonban a kecskemétiek malmára hajthatja a vizet, hogy a nem túl jó minőségű pályájuk az előrejelzések szerint igen mély lesz vasárnap délután, a szél pedig csak hab lehet a tortára, avagy akár meg is nehezíthetik a fővárosiak dolgát, pláne, ha rá tudják kényszeríteni őket a brusztolásra.

Mindezek tükrében pedig szerintünk büntetőlapokra lehet érdemes fogadni a meccsen. A bukik 5,5-nél húzták meg a határt ezen a téren, amelynél mi az overt favorizáljuk. A szeptemberi meccsükön ugyan "csak" öt lap került kiosztásra, tavaly viszont rendre született minimum hat, a májusi találkozójukon a piros kártya is előkerült, s végül 10 büntetőlapig meg sem álltak (előtte hat és hét volt a mérleg). Mindehhez pedig tegyük még hozzá, hogy az FTC 2,2, míg a KTE 2,91 büntetőlapot átlagol idén a bajnokságban, avagy közel kétszeres pénzért megérhet egy misét a fölé opció ezen a határon.


✅ Tipp #1: Büntetőlapok száma 5,5 felett @1.91

Fogadási határidő: november 5. 14:45