Felkészülés

Mire megy Ronaldo nélkül a portugál csapat?

  • varin

Tartalékos csapatokat várunk Portugália meccsén, de ebből így is lehet gólparádé.

A világbajnokság előtti utolsó felkészülési meccsét játssza Portugália, Fernando Santos fiai azzal a Nigériával találkoznak, amely lemaradt a viadalról. A Szuper Sasokat éppen Ghána ütötte el a katari utazástól, vagyis az a csapat, amellyel megütközik a csoportmeccsek során a luzitán együttes. Lássuk, mire számíthatunk az Estadio José Alvaladéban.

4034930

Ami biztos és nem elhanyagolható tény, Cristiano Ronaldo nem lép pályára ez a meccsen. Kihagyásának oka azonban nem a hét eleji botrányos interjúja, amelynek utóéleteként Manchesterben már a létezését is igyekeznek eltörölni, hanem a kapitány szerint az ötszörös aranylabdás legenda gyomra rakoncátlankodik.

Bár nincs okunk kétségbe vonni a kapitány szavait, azért a csapatnál aligha tökéletes most a hangulat, ráadásul senkinek sem hiányzik, hogy CR7 lesérüljön egy ilyen meccsen. Ugyanakkor Santos tagadta, hogy a válogatottra bármilyen kihatással is lenne Ronaldo nyilatkozata.


>>>Minden, amit a 2022-es foci-vb-ről tudni kell<<<


"Ez a probléma nem érint minket, nincs köze a válogatotthoz. Ronaldo úgy döntött, ad egy interjút, mint bárki más, ezt pedig tiszteteletben kell tartani. De nem gondolom, hogy hatással lehet a nemzeti csapatra, hiszen ez szóba sem került a beszélgetésben. A játékosaimmal sem volt téma, Ronaldo pedig egy szabad ember, azt csinál, amit szeretne" - mondta Santos.

Ezt követően szóba került az is, hogy muszáj-e játszatnia őt a csapatban, annak ellenére is, hogy idén a Manchesternél kevés szerephez jutott. "Senki sem kényszerít senkit semmire, ez pedig vonatkozik minden játékosra. Óriási baj lenne, ha kényszerből kéne beraknom bárkit is a csapatba" - nyilatkozta a rutinos mester.

>>> Próbáld ki a Logibetet most 33% kedvezménnyel<<< 

Black Friday a Logibeten! Használd ki a 33%-os kedvezményt a 3 és 6 hónapos csomagokra!

Mondani sem kell, Nigéria ellen eléggé vegyes kezdő várható, a legnagyobb sztárok nélkül. Hogy mást ne mondjunk, Ronaldo mellett André Silva és Joao Félix is a padra lehet száműzve, míg a különböző lapok szerint José Sá, Antonio Silva és Goncalo Ramos személyében három debütánsa is lehet a luzitánoknak a kezdőben.

Ami a vendégeket illeti, José Peseiro személyében itt is egy portugál tréner ül a kispadon, az előző vezetésnek a sikertelen vb-kvalifikációt követően kellett távoznia. Azóta ez lesz az első igazán nívós meccse a Szuper Sasoknak, de azért a keretben akadnak hiányzók. A legnagyobb sztár, Victor Osimhen például nem utazott el a meccsre, de Ighalo, Iheanacho, Onazi és Omeru sem lesz ott az ismertebb nevek közül.

Topligás játékosokban azért így sem lesz hiány, különösen a Lookman-Chukwueze kettős néz ki erősen a csatársorban, de a védelemben azért több debütáns is várható.

Nincs komoly tétje a meccsnek, a portugál játékosok nem akarnak megsérülni, az afrikaiaknak viszont ez egy jó erőfelmérő. Mi mindenképpen overes meccset várunk, a vendégek hátsó sora nagyon rutintalan, így simán lehet kiütéses portugál siker, de még egy 2-2, 3-2 körüli eredmény is benne van.

{"headTitle":"Portugália-Nigéria","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-11-17 19:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"2,75 gól felett","odds":"1.94","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[4034930] 2022-11-17 19:45:00 Portugália - Nigériax;