Nemzetközi foci

Idén is kifullad Neymar vagy ez már tényleg az ő éve lehet?

  • Cipolla

A brazil zseni egyik legjobb szezonkezdetét tudja maga mögött, de kérdéses, hogy ez elég lehet-e egyéni díjra is.

A válogatott szünet ide vagy oda, Neymar továbbra is megállíthatatlan a 2022/23-as évadban. A PSG színeiben nyolc meccs alatt 8 góllal és 7 assziszttal járult hozzá a csapat terméséhez, ami a kanadai ponttáblázaton 1.87-es átlagot jelent, amivel kiemelkedik a topligákban. De a Bajnokok Ligájában is remekül játszik, Cristophe Galtier úgy látszik jobban megértette, hogy hogyan kellene a három sztárt együtt játszatni, akik egyelőre ezt meghálálják és Neymarnak nagyon fekszik ez a pozíció jelenleg. 

Még június végén, egy videóban említette, hogy ez az idény róla fog szólni. „Srácok, komolyan mondom, ebben az idényben minden be fog menni, tudom." Egyelőre tényleg a hátán viszi a csapatát és remekül játszik a klubjában és a válogatottban egyaránt.

Ugyanis Neymar a nemzeti színekben sem lassított. A brazil válogatott Ghána (3-0) és Tunézia (5-1) ellen lépett pályára, a brazil sztár pedig egy gól mellett két gólpasszt is kiosztott. 

A bajnokságot vezető párizsiak szezonstartja tehát rendben volt, de a bajnoki cím még úgy sem nagyon lehet kérdés, hogy egyelőre csak két ponttal vezet a szintén remekül startoló Marseille előtt a PSG: Az 1.04-es szorzó ezt hűen tükrözi, de a Ligue 1 trófea a minimális elvárás, a BL-győzelem a hőn áhított cél a franciáknál. 



>>>Vadiúj fogadóiroda a Hathármon! Markold fel a 120 EUR kezdőbónuszt<<<


Ebben a cikkben azonban a bajnokságot tervezzük kivesézni, annak is a góllövő piacait. Ahogy már említettük, Neymar 8 gólnál jár, amivel vezeti is a góllövőlistát, viszont csak egy góllal előzi meg Mbappét, akinek a szezonstartja átlagosnak tekinthető. Miután még szeptember végét írunk, a szezon lényegi része még el sem kezdődött, így hiába a brutális forma, egyelőre nehezen tudjuk elképzelni, hogy ezt az évet ilyen iramban végigbírja a brazil.

Neymar 2017 nyarán érkezett Párizsba, azóta kereken 100 (!) meccset volt kénytelen kihagyni valamilyen sérülés okán. Nehéz elképzelni, hogy az idén már 30 éves játékos lehozza komolyabb gond nélkül az idei évét.

Amikor pedig a Ligue 1 gólkirályi piacán szétnézünk, ezt is figyelembe kell vennünk. A Bankonbet irodában a három PSG-sztár a legnagyobb favorit a címre, a többiek 26-szoros szorzótól indulnak. Ez részben érthető is, miután 2015 óta csak párizsi játékos volt gólkirály, igaz a 2019/20-as évben társgólkirályként Ben Yedderrel. 

Lionel Messit ki is zárnánk ebből a versengésből, az argentin inkább az előkészítésben lehet a csapat javára, de azt is nehéz elképzelni, hogy Neymar a szélsőként tudja tartani az egyébként kellő önbizalommal és egóval rendelkező Mbappéval a lépést. Az egész idényre vetítve, az 1.71-es szorzó remek befektetésnek tűnik a franciára, amit tényleg csak egy komolyabb sérülés vehet el Mbappétól.

{"headTitle":"Francia bajnokság gólkirály","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-09-30 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"K. Mbappé","odds":"1.71","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"bankonbet"},{"eventTitle":"Neymar ","odds":"2.90","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"bankonbet"},{"eventTitle":"L. Messi","odds":"9.20","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"bankonbet"},{"eventTitle":"A. Lacazette","odds":"26.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"bankonbet"},{"eventTitle":"Jonathan David","odds":"26.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"bankonbet"}]}

A Bankonbet egyedi piacán a legtöbb asszisztot szerző játékosra is fogadhatunk. Nem meglepetésre, a két gigászt, Messit és Neymart hozták ki a bukméker a két favoritnak, de köztük nem tudott döntést hozni a bukméker, így mindkét játékos kereken kettes szorzón fogadható. Az állás jelenleg 7-7 gólpassz, így mondhatni egálról folytatják az évadot. Érdekes, de a bukméker azt az Mbappét tartja a harmadik számú esélyesnek, aki idén még nulla asszisztnál jár. Ezt a piacot mi sem piszkálnánk, mivel mindkét játékos szeret az előkészítésben részt venni, így annyira nem különül el a szerepük, mint Mbappé és Neymar esetén a góllövés.

{"headTitle":"Francia bajnokság legtöbb gólpassz","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-09-30 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Neymar","odds":"2.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"bankonbet"},{"eventTitle":"Lionel Messi","odds":"2.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"bankonbet"},{"eventTitle":"K. Mbappé","odds":"12.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"bankonbet"},{"eventTitle":"Caio Henrique","odds":"15.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"bankonbet"},{"eventTitle":"Teji Savanier","odds":"21.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"bankonbet"}]}