Skót foci

Parádéval mutatkozhat be a skót bajnoki címvédő

  • Tomihmv

A skót Premiership első fordulójának zárómeccsén a Celtic az Aberdeen együttesét fogadja.

Két mérkőzés maradt a skót bajnokság nyitófordulójából, a kanyar zárómeccsén pedig bemutatkozik a bajnoki címvédő Celtic, amely együttes az Aberdeent látja vendégül vasárnap. A bukmékerek szerint országos egyes a találkozó, a hazaiakra ugyanis átlagosan 1.25-szörös oddson lehet fogadni háromesélyben.

3902821

A Celtic egy év kihagyást követően nyert ismét bajnokságot, méghozzá úgy, hogy hat pontot vert az ősi rivális Rangersre. A Skót Ligakupát behúzta, viszont a Skót FA Kupában az elődöntő volt a végállomás számára (a Rangers állta az útját), a Konferencia Ligában a Bodö/Glimt együttesétől esett ki a 16 közé jutásért folytatott párharcban.

A sikerkovács, Ange Postecoglou, maradt a kispadon, míg a játékoskeretet sikerült megerősíteni. Érkezett ugyanis többek között Carter-Vickers, Bernabéi vagy Mooy, míg fontos távozójuk nem volt, igaz, így is csak a második legerősebb keretet tudhatják magukénak a Rangers mögött Skóciában.

Egyébként a felkészülési meccseik jól sikerültek, vereséget nem szenvedtek, ikszeltek például a Rapid Weinnel, a Blackburnnel vagy a Legia Varsóval, míg az Ostravát vagy a Norwichot legyőzték, utóbbit egy hete 2-0-ra a főpróbán, hiányzójuk pedig a hírek szerint nem lesz a nyitónapon, vagyis minden klappol Glasgow-ban.

Ami a vendégeket illeti, az Aberdeen tavaly csak a 10. helyen végzett a 12 csapatból, s mindössze hat pontot vert a 11., osztályozós pozícióban záró St. Johnstone-ra. A honi kupákban hamar elvérzett, szintúgy, mint a KL-ben, igaz, ott a playoff körben a Qarabag ellen zúgott ki.

Pedig egyébként nincs rossz keretük a piros-fehéreknek, igaz, nyáron gyengültek. A februárban kinevezett menedzser, Jim Goodwin, megtarthatta állását, ugyanakkor például Calvin Ramsey és Lewis Ferguson távozott Aberdeenből, akiket például olyan játékosokkal pótoltak, mint az MTK-tól érkező duó, Miovszki és Ramadani. A játékoskeretük így 9,43 millió eurót ér a Transfermarkt szerint, amivel Skócia hatodik legerősebb együttesének számítanak, igaz, papíron kereken 11-szer (!) gyengébbek, mint a Celtic...

Tesztmeccseik jól sikerültek, sőt már négy tétmérkőzésen is túl vannak. A Skót Ligakupában ugyanis az A-csoportban mind a négy találkozójukat lejátszották, s ezeket megnyerték, méghozzá úgy, hogy 12 gólt rúgtak és egyet sem (!) kaptak, igaz, alacsonyabb osztályú együttesekkel találkoztak a sorozatban.  Az önbizalommal ugyanakkor nem lehet gond a piros-fehéreknél, akiktől MacKenzie, Barron és Scales hiányozhat az első fordulóban.



>>> ✅ Fizess be 20 ezer forintot, és fogadj 50 ezerrel! Most két

meccsjegyet is nyerhetsz az magyar-olaszra! ✅<<<


A felek tavaly háromszor találkoztak, s rendre a Celtic tudott nyerni, előbb Aberdeenben 2-1-re, majd otthon ugyanilyen arányban, végül pedig 3-2-es győzelmet aratott idegenben. Avagy szoros meccseket vívtak egymás ellen, ami akár most is benne lehet a pakliban, de szerintünk ezúttal egy simább találkozó van kinézőben.

A meccs előtt ugyanis köszöntik a tavalyi bajnokcsapatot, a szurkolók ünnepelni szeretnének, amire minden esélyük megvan, hiszen az elmúlt szezonban a Celtic Park bevehetetlennek bizonyult a skót Premiershipben, ráadásul a zöld-fehérek erősödtek is és alapvetően is iszonyatosan nagy a felek közti különbség. Ami még akkor is kijöhet, ha az aberdeeniek négy lejátszott tétmeccsel a hátuk mögött érkeznek.

Mindezek tükrében szerintünk tehát nem volna meglepő, ha a Celtic legalább háromszor betalálna a nyitókörben, amely opcióra kiváló szorzón fogadhatunk partnerirodánkban.

{"headTitle":"Celtic - Aberdeen","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-07-31 17:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Celtic góljai 2,5 felett","odds":"2.08","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}
[3902821] 2022-07-31 17:30:00 Celtic - Aberdeenx;