Skót foci

Gyakorlatilag bajnokavatást hozhat a Rangers-Celtic

  • varin

Az elmúlt évek egyik legérdekesebb városi rangadójára kerül sor az Ibrox Parkban.

Az idény második skót csúcsrangadóját rendezik Glasgow-ban, ahol gyakorlatilag pontot tehet a bajnokság végére az egyik csapat. Ám az elmúlt évekkel ellentétben ez nem a Kelta gárda lehet, hanem Steven Gerrard legénysége, amely kilenc évet követően veheti át a stafétát a zöld-fehérektől.

{"headTitle":"Rangers-Celtic","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-01-02 13:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Rangers","odds":"2.05","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.6","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Celtic","odds":"3.3","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

A két csapat közötti különbség jelenleg 16 pont, ám ezt a helyzetet jelentősen árnyalja, hogy a Rangers három mérkőzéssel többet játszott. Ez azt jelenti, hogy ha a Celtic szombaton borítja a papírformát, vesztett pontok tekintetében a különbség máris egy behozható négy egységre olvad, míg hazai siker esetén 19 lesz a differencia, és az sem biztos, hogy Neil Lennon gárdája megnyeri maradék mérkőzéseit.

Lennon mester állása már hosszú hetek óta veszélyben forog, nagyjából a Ferencváros skóciai sikere óta pletykálnak róla, hogy a tréner munkáját megköszönik. Édouardék a bajnokság és a BL mellett az Európa Ligában is leszerepeltek, így hiába érdekelt a Gerrard-csapat még az EL-ben is, egyértelműen a Premiership a prioritás a kékeknél is.

"Nem vagyunk hajlandóak számolni azzal a lehetőséggel, hogy vereséget szenvedünk, pozitív szemlélettel és optimistánk lépünk pályára. Egyre jobb formában vagyunk és több játékos is visszatérhet az októberi meccshez képest, így egyértelműen győzelemre kell játszanunk" - nyilatkozta a munkáját féltő Lennon.

A két csapat utolsó két bajnokiját a Celtic Parkban nyerte meg a Rangers, most pedig hazai pályán a döntetlen sem lenne rossz eredmény számukra. Ám jelenleg egyszerűen jobb, komplexebb és főleg magabiztosabb csapat a Rangers.

Végig kemény, taktikus, indulatos futballra számítunk, a rutinos Madden sporinak pedig ez lesz az ötödik Old Firmje. Az 5-ös határ igencsak korrektnek tűnik a lapokra, hiszen a párharc nem kevés csatát és piros lapot látott már.

{"headTitle":"Rangers-Celtic","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-01-02 13:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"5 lap felett","odds":"1.8","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3358837] 2021-01-02 13:30:00 Rangers - Celticx;