Bajnokok Ligája

Még gólszerzőre is fogadunk! - tippcsokor a City kötelezőjére

  • varin

Portugáliában látványos, gólgazdag meccset hozhat a manchesteri csapat kirándulása. Gólszerzőre is fogadunk!

Tulajdonképpen a Bajnokok Ligájában életben maradt 16 csapat közül a legnyugodtabban az egyenes kieséses szakaszt a Sporting és a Manchester City várhatja. A portugálok az esélytelenség nyugodalmával, az angolok pedig azzal a tudattal, hogy papíron 4-5 góllal legalább jobbak 180 perc alatt riválisuknál. Eldönti már az első meccsen a továbbjutást Pep Guardiola csapata vagy csodát tesznek a luzitánok?

3780915

Az első bravúr mindenesetre nem sikerült Ruben Amorim együttesének, hiszen a hatpontos aranyrangadót elbukta a Porto ellen egy x formájában a lisszaboni gárda. Az a remi vélhetően az aranyálmok szertefoszlását jelenti, további probléma pedig, hogy a csapatnak így a következő bajnokin 3 játékosát is nélkülöznie kell majd. Ők természetesen mind játszhatnak majd a City ellen, ahogyan Potén kívül nincs is sérültje a hazaiaknak, ám a 23 éves középpályás kiválása így is komoly érvágás lehet.

A Sporting számára már önmagában az siker, hogy eljutott ide, hiszen az Ajax és a Dortmund volt a rivális a második helyért, és végül a németek bénázása jelentette az üdvösséget Paulinhóék számára, akik így tényleg igazán nagy nyomás nélkül léphetnek pályára.

A következő Mourinhónak tartott fiatal mester természetesen a végtelenségig dicsérte az ellenfelet, elmondva, számára is, ahogyan minden tréner számára példakép lehet Pep Guardiola, így különösen közelről figyeli a Manchester City együttesét.

[3780915] 2022-02-15 21:00:00 Sporting CP - Manchester Cityx

"Reálisan kell néznünk ezt a párharcot, ezért én úgy gondolom, van esélyünk és el is kell hinnünk, hogy továbbjuthatunk. A fiaim már így is nagyon szép teljesítményt értek el, de nem szeretnénk itt megállni" - nyilatkozta a Manchester Uniteddel hírbe hozott fiatal mester.

És hát bizony nehéz is lenne jelenleg nehezebb ellenfelet találni, mint a bombaformában lévő Cityt. Fodenék előnye immáron 9 pont (vesztett pontok tekintetében csak 6) a Liverpool előtt a bajnokságban, de menetelnek az FA Kupában és a BL-nek is az egyik nagy esélyesei.

A katalán mester viszont több játékosára sem számíthat, habár látva Raheem Sterling formáját, sem Gabriel Jesus, sem Jack Grealish sérülése nem okoz óriási gondot, de a hétvégén pihenőt kapó Joao Cancelo is tudja pótolni az eltiltott Kyle Walkert.

Guardiola elmondta, nagyon szereti a portugál bajnokság támadó futballját, ráadásul emlékszik, mennyire megszenvedtek tavaly a Porto ellen is a csoportkörben, így szó sincs arról, hogy lebecsülnék a lisszaboni csapatot.

Mindazonáltal ezt a fogadóirodák megteszik, hiszen 1.33-as átlagszorzón tehetjük az égszínkékek sikerét, amely reálisnak is tűnik. Igazából tényleg egy "eldőlt párharcba" ugrunk bele, ez pedig remélhetőleg egy önfeledt futballt eredményez majd mindkét félnél. Talán mondanunk sem kell, offenzív futballt várunk, 1-3, 1-4 körüli végeredménnyel.

{"headTitle":"Sporting-Manchester City","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-02-15 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Mindkét csapat szerez gólt","odds":"1.98","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"},{"eventTitle":"3,5 gól felett","odds":"2.35","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"},{"eventTitle":"Pontos eredmény: 1:2, 1:3, 1:4","odds":"4.1","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"},{"eventTitle":"Raheem Sterling gólt szerez","odds":"2.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"}]}
[3780915] 2022-02-15 21:00:00 Sporting CP - Manchester Cityx;