Portugál foci

Új edző, új remények, vendég siker?!

A Sportingnak volt ideje elsajátítani az új mester filozófiáját és taktikáját, ami kérdés a gyakorlatban működni fog-e.

Keményen edzettek a csapatok a kezdésre várva. Fotó: Twitter

A Guimaraes-Sporting keretében a tavalyi harmadik helyezett látogat az ötödikhez a csütörtöki játéknap utolsó Primeira Liga összecsapásán. A találkozó abszolút háromesélyes és mi ezúttal inkább a gólok körül keresgélünk.

{"headTitle":"Guimaraes-Sporting CP","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-06-04 22:15","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Guimaraes","odds":"2.49","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.36","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Sporting","odds":"2.87","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

A szünet nagyon nem jött jól az EL-helyekre pályázó Vitoriának. A kényszerpihenő előtti 4/5 meccsét megnyerte a csapat, amely remek támadóerővel van megáldva és a Sportingnak is abszolút méltó ellenfele lehet. A CP-vel szemben jelenleg öt egység a lemaradásuk, de ezt akár kettőre is faraghatják - erre akkor lenne nagy esélyük, ha a 12 hazai meccsen mindössze 10 gólt kapó védelem ezúttal is hiba nélkül muzsikálna.

A kezdők tekintetében nagy változást várhatóan egyik tréner sem fog eszközölni. Egy-egy fontosabb hiányzó van azért a feleknél - hazai oldalon Sacko ötödik sárgája miatt, Henrique pedig izomproblémák miatt üli ki a meccset, a Sportingnál pedig a 18 meccsen kezdő brazil középpályás, Wendel szedett össze egy kisebb sérülést a felkészülés során.

A Sporting nem volt valami nagy formában a karantén-időszak előtt, hiszen nem csak a bajnokságban jöttek kellemetlen eredmények, de az Európa-ligából is idejekorán távoztak. Ki is vágták a 41 éves Ferro Emanuelt a padról, helyére pedig a mindössze 35 éves Rúben Amorimot ültették. A Benficából három éve visszavonult Amorim a könnyen konvertálható, támadás centrikus 3-4-3-as formációt támogatja, ami jól is muzsikált a csapat első meccsén, amelyet 2-0-ra lehoztak az Aves ellen. 

Rá is férnek a gólok a lisszaboniakra, hiszen a tabella első felében nem sokan állnak olyan szerényen ebben a tekintetben, mint ők. Nem segít persze a házi gólkirály-jelölt, Fernandes januári Man Unitedbe igazolása, de ha jövőre is Európa-ligára vágynak, pontot kéne itt szerezniük.

Érdekes módon amúgy az utóbbi 9 H2H meccsen csak 2 alkalommal talált be mindkét fél, de kiemelendő még, hogy a Guimaraes az elmúlt 5/6 találkozót kapott gól nélkül hozta le a Estadio Dom Afonso Henriques-ben. Amorim tehát nehéz feladat előtt áll újdonsült csapatával és úgy véljük, hogy nem fog sok kockázatot vállalni a láthatóan nehezen bevehető ellenfél otthonában. Akár a Portóhoz hasonlóan meg is éghet a vendégsereg, mi mindenesetre inkább a gólokra fogadunk.

{"headTitle":"Guimaraes-Sporting CP","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-06-04 22:15","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Gólszám - Kevesebb, mint 3 (ÁH)","odds":"1.49","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3096901] 2020-06-04 22:15:00 Vitoria de Guimaraes - Sporting CPx;