Premier League

Ennél randomabb párosítást nehéz elképzelni, mégis tippelünk rá

  • varin

Nincs könnyű dolga annak, aki esélyest akar megnevezni a Newcastle-Everton meccsen.

Hétközi fordulót rendeznek a Premier League-ben, miután a hétvégén csak egy bajnoki találkozóra került sor az FA Kupa miatt. Továbbra is nehéz azonban látni az erőviszonyokat, hiszen van csapat, amely 19 és van, amely 24 mérkőzéssel áll, mindenesetre a kedd esti Newcastle-Everton találkozóra biztosan ráaggathatjuk a kiesési rangadó jelzőt.

3610166

Mindkét csapat irigylésre méltó módon készült erre a találkozóra, hiszen a liverpooliak a Brentfordot végezték ki 4-1-re az FA Kupában, míg a Szarkák Szaúd-Arábiában edzőtáboroztak, ahol talán sikerült összeszedniük gondolataikat. A vendégek szakvezetője, Frank Lampard tehát sikeresen kezdte kalandját az Evertonnál, ám a Chelsea legendája nagyon nehéz örökséget vett át Rafa Beníteztől, hiszen az Everton idegenben tíz meccsen mindössze hat ponttal szerénykedik.

A tét nem is kérdés, hiszen a United még a vonal alatt tanyázik az Everton pedig szeretne minél messzebb távolodni onnan, noha a 20 lejátszott meccsükkel azért helyzeti előnyben vannak Pickfordék, ráadásul a csapaterősséget nézve igazi meglepetés lenne, ha a liverpooliak valóban gondba kerülnének a szezon végén.

A téli átigazolási szezon során mindkét csapat igencsak aktív volt, ennek eredményét pedig akár láthatjuk is a keddi kezdőcsapatokban. A vendégekhez Dele Alli, Donny van de Beek, Nathan Patterson és Vitalij Mikolenko is, akik akár mind-mind kezdők lehetne a Szarkák ellen, a hazaiaknál pedig Matt Target, Dan Burn, Bruno Guimares, Kieran Trippier és Chris Wood azok, akik új névnek számítanak, noha azért Trippier például már több mérkőzésen is pályára lépett.

[3610166] 2022-02-08 20:45:00 Newcastle United - Evertonx

A Newcastle-fanatikusok elsődlegesen a Lyontól 42 millió euróért megszerzett brazil középpályásra kíváncsiak, nagy reményeket fűznek ugyanis Guimares szerepléséhez, ez pedig egyébként azt jelenti, hogy a védekezésért felelős játékosok többsége a várható kezdőcsapatban olyan játékosokból áll majd, akik 2021-ben még más klubnál futballoztak.

Egy győzelemmel emberemlékezet óta először kúszhatna a vonal felé a United, ám azért mi itt óvatosabb csapatokra számítunk. Lampard még ismerkedik az új legénységével, Eddie Howe pedig az új játékosaival, így olyan nagyon nem csodálkoznánk egy taktikus futballal fűszerezett underes végeredményen. A hangulat és a motiváció viszont aligha lesz kérdéses, két keményebb csapat, egy jó Anthony Taylorral összehozhat egy olyan meccset, ahol inkább a lapok, mintsem a gólok dominálnak

{"headTitle":"Newcastle United-Everton","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-02-08 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Bet Builder: 4 gól alatt + 3 lap felett","odds":"1.93","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3610166] 2022-02-08 20:45:00 Newcastle United - Evertonx;