Skót foci

Nem értik az edzőváltást a rekordbajnok klub hívei

A Glasgow Rangers meglepő időpontban és érthetetlen módon váltott edzőt a szezon közben.

Múlt héten pénteken, két nappal az FA Kupa-mérkőzése előtt váltott vezetőedzőt a Glasgow Rangers, Mark Warburton helyére az U20-as trénert, Graeme Murtyt ültette a kispadra az 54-szeres bajnok csapat.

A távozás körülményei igencsak kacifántosak, hiszen a klub oldalán még aznap megjelent egy közlemény, hogy elfogadták Mark Warburton és két segédje lemondását, emellett megköszönték a szakemberek eddigi munkáját, akiknek lemondását írásos üzenetben fogadták el. Csak éppen a tréner szerint nem történt semmi ilyesmi.

"Fogalmam sincs, miről van szó, nem értem ezt az egészet. Én nem mondtam le, semmi ilyesmiről szó sincs"- mondta Warburton az esetet követően, akit már össze is boronáltak a Notthingham Forest csapatával.

Az 54 éves mester 83 mérkőzésen vezette csapatát, melyből 54-et megnyert és csupán 13-at veszített el és a visszajutást követően is eredményesen vezette a Rangerst, hiszen a korábban a negyedosztályba száműzött klub harmadik helyen áll a Premiershipben és az FA Kupában is bejutottak a negyeddöntőbe.

A hírek szerint Warburton jogi lépéseket fontolgat a furcsa kirúgás miatt, amely okán a szurkolók is teleszórták az internetet kétkedésükkel.

209595