Atlétikai Eb

Dupla pénzt ér Gyurátz tisztes helytállása

  • Cesc18

A magyar kalapácsvető célja a vasárnapi döntőben a legjobb nyolc közé kerülés.

Vasárnap véget ér a berlini atlétikai Európa-bajnokság, ám az utolsó napra is maradt magyar érdekeltségű szám, méghozzá a női kalapácsvetés, melynek döntőjében Gyurátz Rékáért szoríthatunk. A junior vb- és Eb-ezüstérmes magyar versenyző kiváló formában érkezett a kontinensviadalra, hiszen július végén Szombathelyen a 72.52 méteres dobásával megjavította az egyéni csúcsát. 

Gyurátz magabiztosan vette a selejtezős akadályt. - Fotó: MTI

Gyurátznak Berlinben sem okozott gondot a selejtező leküzdése, ugyan elsőre kilépett, de második dobásával kvalifikálta magát a legjobb 12 közé. 

Bár elsőre kiléptem, de meg is nyugodtam, mert tudtam, ha jobban odafigyelek, jönni fog a jó eredmény 

- mondta a Dobó SE kalapácsvetője az MTI-nek. Hozzátette, már a bemelegítésnél is 69 métert dobott megerőltetés nélkül, így számított a döntőbe jutásra. - "A döntőben szuper lenne a nyolcba kerülni, s a 69 méternél nagyobbat dobni"

Hol végez Gyurátz Réka kalapácsvetésben
1-4. 5-8. más
7.00 1.90 2.15

Bízhatunk benne, hogy Gyurátznak sikerül megvalósítani a célját, hiszen idén hat alkalommal is 70 méter fölé került. Ha ezt ismét hozza, akkor azzal jó eséllyel ott lesz a legjobb nyolc között.

Az éremben nem igazán reménykedhetünk, hiszen négy-öt versenyző is sokkal erősebb, és már a selejtezőben hárman jobbat dobtak a magyar egyéni csúcsánál. 

Reálisan az 5-8. hely valamelyikére van esélye Gyurátznak, ha 70 körülre dobja a szert. Az állami irodában erre az opcióra 1.90-es oddsot adnak, míg az 1-4.-re hétszeres pénzt fizetnek. Arra, hogy nem jut a nyolc közé 2.15 az odds. 

Ami a H2H fogadásokat illeti, a magyar kalapácsvetőt a 34 éves Kathrin Klaasszal teszik össze. A németnek vélhetően ez lesz az utolsó versenye, hazai közönség előtt pedig szépen szeretne búcsúzni, ám a formája alapján a nyolcba kerülés sem borítékolható. Idén csupán egy 70 méter feletti dobása volt és a selejtezőből is nagyon nehezen verekedte tovább magát. Ez egy öröm versenyzés lesz Klaasnak, de ha nincs meg a kellő forma, akkor nem reménykedhet igazán jó eredményben. Gyurátz sokkal jobb eredményekkel büszkélkedhet 2018-ban, így ebben az összevetésben a magyar felé hajlunk.