Nemzetközi foci

Nem jó Barcelonában brazilnak lenni - Ronaldo

A Fenomén igencsak nagy hasonlóságot látott saját és Neymar története között.

Aligha zárják szívükbe mostani nyilatkozata után Ronaldót a Barcelona hívei, a brazil legenda ugyanis - ha nem is kimondva - óvva intette Coutinhót attól, hogy aláírjon a katalán klubhoz. A liverpooli játékos honfitársa szerint a braziloknak soha nem volt jó sorsuk a gránátvörös-kékeknél, amit Neymar példája is igazol.

Fotó: ESPN

"Noha remekül éreztem magam Barcelonában, a Real Madridnál még jobb sorsom volt és úgy éreztem, a blancókhoz igazán kötődöm. A Barcánál végül nagyon úgy ért véget a történetem, ahogyan Neymarnak is.

Valamiért a klubnak mindig problémái voltak a brazilokkal, gondoljunk csak Neymarra, Romarióra, Ronaldinhóra vagy rám. A tudásunk és elszántságunk ellenére is rosszul kezeltek minket a klubnál" - nyilatkozta Ronaldo az Esporte Interativo című újságnak.

Noha Ronaldo az egy szezon alatt 49 tétmeccsen 47 gólt szerzett, végül 24 millió euróért távozott az Interhez. Hogy mi is állt a váratlan klubváltás hátterében, azt néhány hónapja maga az érintett is elmesélte.

"A szezon vége előtt mindenben megállapodtunk Núnez elnökkel, de végül visszatáncolt a Barcelona vezetősége. Elhatározták, hogy ha van olyan klub, amely kifizeti a kivásárlási áramat, akkor elengednek - ez 29 millió dollár volt. Nagyon szerettem a várost és jó volt a klubnál, de ezek a homályos üzletek igen aggasztóak" - mondta az ESPN-nek még februárban Ronaldo.