Darts-vb

Ideje Suljovic ellen fogadni, Taylor és Anderson kötelező győzelem előtt - napi tippek a vb-re!

Csütörtökön tábla elé áll Phil Taylor és Gary Anderson is, és teljessé válik a legjobb nyolc mezőnye.

Szerdán egy negyeddöntős párosításra már fény derült, a tábla legtetején Michael van Gerwen és Raymond van Barneveld játszik majd az elődöntőért. Csütörtökön teljessé válik a legjobb nyolc mezőnye, és miután at nem kiemelt is tábla elé áll, könnyen lehet, hogy ma is borulni fog valahol a papírforma. 

PDC darts-vb, 12. játéknap - csütörtök (december 28.)
Fogadási határidő Mérkőzés 1 2
13:45 Antonio Alcinas-Darren Webster 3.50 1.30
14:45 Mensur Suljovic-Dimitri Van den Bergh 1.45 2.40
15:45 John Henderson-Rob Cross 4.80 1.10
20:15 Jamie Lewis-James Richardson 1.45 2.40
21:15 Phil Taylor-Keegan Brown 1.05 6.25
22:15 Gary Anderson-Steve West 1.03 7.50

Nem Antonio Alcinastól várjuk a meglepetést, aki ugyan élete meccsét játszotta tegnap Kevin Münch ellen, de igazán nagy kihívás elé nem lett állítva, mint ahogyan az első körben sem kellett szétszaggatnia magát Cristo Reyesszel szemben. Darren Webster viszont már más kategória, a Pusztító angol nagyon elszánt.

Azért vagyok itt, hogy nyerjek, a számok nem érdekelnek. Míg korábban azt mondtam, hogy itt vagyok és játsszak egy jó meccset, addig most azért vagyok itt, hogy megnyerjem az összes meccsem. 

- mondta Webster, aki tényleg nem hozott káprázatos számokat Simon Whitlock ellen, de így is 4-1-re tudott nyerni.

Alcinasnak minimum meg kellene ismételnie a Münch elleni teljesítményét, de erre semmi garancia, főleg miután most sokkal komolyabb nyomás alatt kell majd a duplákat dobnia, hiszen Webstertől a 90+ átlag gyakorlatilag elvárás.

A nap meccsének ígérkezik az 5. kiemelt Mensur Suljovic és a friss junior világbajnok Dimitri Van den Bergh összecsapása. Papíron a sógorok klasszisa a derbi favoritja, de Suljovicnak már az előző körben is rezgett a léc. Hiába nyert 4-2-re, ellenfelének rendre ott voltak a szettnyilak a kezében, csak éppen Thornton mindet elhibázta, az osztráknak pedig a kulcsfontosságú dobásoknál helyén volt a szíve. A fiatal belga ellen azonban már közel sem biztos, hogy egy 90 körüli átlag elegendő lesz, Van den Bergh ugyanis piszkosul tudja tolni a tömeget. 

Van den Bergh boríthatja a papírformát. - Fotó: skysports.com

Már a Thornton elleni meccs előtt is pedzegettük, hogy Suljovic nem egy vb-menő, az Ally Pally színpadán sokszor tudása alatt teljesít. Az eddigi két meccsén sem volt meggyőző, a harmadik kör pedig vízválasztó nála, ugyanis világbajnokságon ezen még soha nem jutott túl. Persze az is nagy erény, ha valaki az ilyen meccseket is képes túlélni, ám a végtelenségig nem lehet így menetelni. Van den Bergh nagyon kemény falatnak ígérkezik, a belga tele önbizalommal játszik és nagyon elszánt.

Nem figyelem ki lesz a következő ellenfelem. Csak a saját játékomra és ritmusomra fókuszálok minden meccsen.

- nyilatkozta Van den Bergh, aki most underdogként teljesen nyugodtan játszhat. 

Véleményünk szerint a belga okozhatja a nap egyik meglepetését az 5. kiemelt búcsúztatásával.

Nap fogadása: Mensur Suljovic-Dimitri Van den Bergh
hatharom.com
Van den Bergh jut tovább
@2.40
Fogadási határidő: csütörtök, 14:45

A délutáni szakaszt John Henderson és Rob Cross összecsapása zárja. Előbbi a 4. kiemelt Daryl Gurney testén keresztül jutott el ide, ám az újabb akadályvételhez még emelnie kellene a játéka színvonalán, Cross ugyanis az Ally Pallyben is zseniális játékot hoz. Michael Smith rendesen megráncigálta az angol bajszát, de Cross állta a sarat és tizenhat 180-at dobva, bőven 100 feletti átlaggal igazán klasszis játékot tett a színpadra. 

Hendo tipikusan az a "csendes gyilkos" típus, keveset beszélnek róla, de ha lehetőséget kap, akkor rögtön lecsap. Cross ellen is lehetnek jó pillanatai, de a győzelemre csak akkor lehet esélye, ha az angol gyengébb napot fog ki. Erre viszont az elmúlt tornákon sem sokszor volt példa, így komoly meglepetés lenne, ha a skót Óriás menne tovább.

Az esti etapot egy nem várt párosítás, Jamie Lewis és James Richardson meccse nyitja. Mindketten két kiemeltet búcsúztattak, de messze Lewis Peter Wright elleni sikere szólt a legnagyobbat, főleg a mutatott játéka miatt. A walesi élete meccsét játszva, 107-es (!) átlaggal tört borsot a 2. kiemelt skót orra alá, de időnként 110 felett is járt Lewis. Az ilyesfajta játékot Van Gerwentől szokhattuk meg, nem csoda, hogy Wrightot is hidegzuhanyként érte.

Lewis egyébként már az első meccsén is borzasztóan jól dobott, így most már inkább az lenne a meglepő, ha nem jól tolná a tömeget. Természetesen a Wright elleni teljesítményét szinte képtelenség megismételni, de a győzelemhez nem is szükségeltetik majd 107-es átlag...Még úgysem, hogy Richardson is remekül képes dobni a tömeget. Nála a kiszállózás lesz a nagy kérdés, Alan Norris ellen belefért a 28%, most aligha lesz ez elegendő. 

Ugyanakkor órási a tét, ami rányomhatja a bélyegét a színvonalra. Viszont egy valamire így is nyugodtan merünk fogadni: 180-ak száma több, mint 12.5 @ 1.80.

A nyolcaddöntős küzdelmeket Phil Taylor és Gary Anderson zárja. No, egyelőre még nem egymás ellen, de ha előbbi legyőzi Keegan Brownt, utóbbi pedig Steve Westet, akkor összejön az álomnegyeddöntőjük. Ha csak az 1.05-ös és 1.03-as oddsukat vesszük, akkor erre nagyon jó esély mutatkozik, de ezen a világbajnokságon nincs olyan meccs, amit egy kézlegyintéssel elintézhetnénk.

Taylor eddig szolid játékkal vette az akadályokat, legutóbb Justin Pipe-ot 4-0-ra verte.

Annak ellenére, hogy nagyon várom, hogy befejezzem, még mindig meg akarom nyerni, ám ehhez nem játszok elég jól. Haza kell mennem és pihenni. Feltölteni az energiám, mert csak így versenyezhetek Michaellel és Garyvel.

- nyilatkozta Taylor, aki már nem először tér ki a pihenésre, az első körös meccse után konkrétan azt mondta, hogy elfáradt. 

Ezt az akadályt is könnyedén veszi Taylor? - Fotó: skysports.com

Brown rettentően tehetséges játékos, akiben benne van, hogy valami nagyot alkot, ám éppen példaképe ellen ez nem lesz egyszerű.

Örülök, hogy bejutottam a legjobb 16 közé és szavak nincsenek arra, hogy milyen lesz Phillel játszani. Olvastam az önéletrajzi könyvét mintegy 20 milliószor. Gyerekként amit láttál, hogy Phil Taylor játszott és nyert.

Fogadás szempontjából a 9.5-nél kevesebb 180 tipp jó befektetésnek tűnik 1.75-ös oddsért. Sem Taylor, sem Brown nem dobta eddig halomra a maximumokat, előbbi szám szerint két meccsen ötöt, míg utóbbi hetet. 

Andersonra még inkább trükkös ellenfér vár West személyében. Az angol az ilyen meccseket kifejezetten szereti, amikor nagy tömeg előtt, nyomás nélkül dartsozhat. Ha képes a legjobbját hozni, akkor megráncigálhatja a skót bajszát, ahogyan tette azt Paul Lim is az előző körben.

 



Napi tippjáték kérdés:

 

Összejön a Phil Taylor-Gary Anderson negyeddöntő?

 

A válaszokat kommentben várjuk, a helyesen válaszolók között pedig naponta kisorsolunk egy Darts 2018 magazint.

Tippelési határidő: csütörtök, 21:00



 

Kattints a képre, tippelj és nyerj!

 

A tizenkettedik játéknap sorsolása: