Magyar foci

Storck szerint a magyarok elvesztették a realitásérzéküket

Egy német lapnak adott interjúban Bernd Storck azt mondta, a magyarok elvárásai nem voltak összhangban a realitásokkal.

A magyar válogatott éléről nemrégiben távozó Bernd Storck a Westdeutsche Allgemeine Zeitung internetes kiadásának adott nyilatkozatában beszélt magyarországi tapasztalatairól.

A magyar válogatottat az Európa-bajnokságra 44 év után kivezénylő német szakember szerint elsősorban amiatt kellett feladni a munkáját, mert a magyarok elvárásai nem voltak megfelelő összhangban a realitásokkal.

Bernd Storck szerint nem reálisak az elvárások a magyar válogatottal kapcsolatban

Storck szerint azzal, hogy a világbajnoki selejtezőcsoport 3. helyén végeztünk, teljesítettük az eredeti célkitűzéseket, és mivel az Európa-bajnok Portugália és a világranglista TO10-ben szereplő Svájc is a csoportunkban szerepelt, ez az eredmény a papírformának felelt meg. "A célokat elértük, de sokan azzal vádoltak minket, hogy nem léptünk előre, a csapat pedig stagnál. Végül egyre nagyobb lett rajtunk a nyomás, így jobbnak láttuk, hogy elválnak útjaink"- fogalmazott az 54 éves tréner.

A riporter kérdésére Storck arról is beszél, hogy a szurkolók, a magyar közvélemény egy év alatt elfelejtette az Európa-bajnoki szereplést, ahol a magyar csapat egészen a legjobb 16 csapatig jutott, Portugália, Izland és Ausztria előtt pedig csoportgyőztes tudott lenni.

"Magyarország nagy név a futballban, de a jelen azért mást mutat. A csapatomban mindössze öt olyan játékos volt, aki klubszinten a nemzetközi porondon is megmutathatta magát. Nincs magyar csapat a BL és az EL csoportkörében. Ennél többet nem nagyon lehetett kihozni. De amit az Eb-n átéltünk, azt senki nem veheti el tőlünk. Fantasztikus élmény volt a torna, számomra, az edző stáb számára és természetesen az egész ország számára" - tette hozzá Storck, aki jövőbeni terveiről szólva elárulta, legszívesebben egy Bundesliga-csapatot irányítana, hogy saját hazájában is megmutassa, mire képes vezetőedzőként.

A közelgő vb-selejtezőkre kitérve a német szakember azt mondta, a párosítások legtöbbjében a favorit csapat továbbjutására tippelne, egyedül a Dánia-Írország találkozón nem tudta megmondani, hogy lesz a befutó.

2017-11-09;77
2017-11-10;77
2017-11-11;77