Válogatás

Egy korszak véget ért októberben - Storck távozott a válogatott éléről

Elérkezett az év vége, így ideje, hogy visszatekintsünk a 2017-es esztendő legizgalmasabb témáira. 12 részes sorozatunkban hónapról hónapra haladunk.

A 2017-es esztendő tizedik hava Bernd Storckról szólt, már rég óta lógott a levegőben, de csak októberben vált valóra: a német szakember és a Magyar Labdarúgó Szövetség közös megegyezéssel szerződést bontott, így Storck a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott.

Hiába a csúnya végzet, felejtethetetlen pillanatokat köszönhetünk neki. fotó: archív

Storckot 2015 márciusában nevezték ki sportigazgatónak, majd júliusban szövetségi kapitánynak. Irányításával a válogatott nyolc győzelem mellett hétszer döntetlent ért el és tízszer kikapott, kijutott a tavalyi Európa-bajnokságra, ahol nyolcaddöntőbe jutott, de a vb-selejtezőkön a vártnál gyengébben szerepelt, ez okozta a vesztét.

Elődje, a magyarok nagy kedvence, Dárdai Pál azt nyilatkozta az üggyel kapcsolatban, hogy "nehéz az edző élete", szerinte Storck csinált egy remek felkészülést az Eb-re, és a tornán is sikerült egységes csapatot vezényelni, azonban "a feröeri döntetlen után már lehetett látni, hogy nem kerek a sztori."

 A világbajnoki selejtezősorozat végére a magyar futballtársadalom hitehagyottá vált. A vége csúnya lett, a tabella nem festett jól.

- tette hozzá Dárdai.

Nem maradtunk sokáig állandó kapitány nélkül, hiszen a hónap végén - sokak megdöbbenésére - a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségének döntése értelmében a játékosként és edzőként egyaránt nemzetközi hírnevet szerzett belga Georges Leekens lett a férfi A-válogatott szövetségi kapitánya.

Végezetül, hogy jól induljon a 2018-as év nosztalgiázzunk kicsit, hiszen ne felejtsük, hogy Storck nélkül lehet még 30 évet kellett volna várni, hogy fiaink világversenyen szerepelhessenek.

A 2017-es év hónapról hónapra

2017. január - Amikor a Fradi összeakasztja a bajszát az MLSZ-szel

2017. február - Már februárban megszületett 2017 trollja!

2017. március - Évezredes futballcsodát látott a világ márciusban!

2017. április - Magyar név virított a nemzetközi sportsajtó címlapjain - sajnos

2017. május - A Honvéd lett a "magyar Leicester"

2017. június - "Ez mindennek az alja" - amikor leromboltuk az Eb-eufóriát

2017. július - Hosszú éremeső és Milák-csoda júliusban

2017. augusztus - Ha augusztus, akkor végállomás! De majd jövőre

2017. szeptember - 22 év után újra az elitben