Válogatás

"Ez mindennek az alja" - amikor leromboltuk az Eb-eufóriát

2017. június 9. a magyar futballtörténelem egyik legsötétebb napja lett, ekkor kaptunk ki tétmeccsen a 80 ezer lakost számláló Andorrától. 12 részes sorozatunkban hónapról hónapra haladunk, következzen a június.

A magyar futball szempontjából emlékezetesre sikeredett a 2017-es esztendő is, ám a 2016-os évvel ellentétben nem valami pozitív aura lengte be ezt a 12 hónapot. Csőstül jött a baj avagy ami elromolhatott, az el is romlott.

A sok cinkes sztori közül is messze kimagaslik a júniusban megvívott világbajnoki selejtezőmeccs, amelyen aranylábú fiaink az akkor a világranglista-186. helyén álló Andorra otthonába látogattak.

Már az előjelek sem voltak túl biztatóak, egy barátságos meccsen simán kikaptunk az oroszoktól idehaza, majd az alapemberek közül Szalai és Kádár is lesérült. Bernd Storck viszont nem vette komolyan az andorrai kihívást, úgy volt vele, hogy a gödörben lévő csapatot a fiatalok is kiránthatják a mélyből.

Hát nem így lett, a Gulácsi - Bese,Lang,Tóth B., Vinícius - Nagy Á (Balogh N.)., Stieber (Nagy D.) - Gyurcsó (Sallai), Kleinheisler, Dzsudzsák - Eppel összetételű magyar válogatott történelmi vereséget szenvedve 1-0-ra kikapott a félprofi játékosokból álló andorrai csapattól.

Aki látta a meccset, az biztos, hogy hónapok távlatából sem felejti, bár gyanítjuk, hogy ez egy olyan élmény volt, amit még unokáinknak is mesélni fogunk.

A meccs utózöngéire felesleges külön kitérni - tulajdonképpen még a mai nap tart -, óriási közfelháborodás és kritikaáradat zúdult a fiúkra, sőt, még bundázással is megvádolták Dzsudzsákékat.

A fogadási csalás gyanújának alapját az adta, hogy a magyar csapat győzelme 1.08-as oddsot fizetett, szemben Andorra 25-30-szoros szorzójával...

A meccs gólja, amit John Travolta sem ért

Dzsudzsák Balázs emlékezetes nyilatkozata a meccs után

A csapatot elkísérő szurkolók levetették a játékosokról a mezt

[2059311] 2017-06-09 20:45:00 Andorra - Magyarországx;