Darts

Fel kell kötnie a gatyáját a két skót szupersztárnak

Kedd este a második körös mérkőzésekkel folytatódik a World Matchplay, színpadra lép a skót szupersztár, Gary Anderson és Peter Wright is.

twitter.com/officialpdc

Az este nyitómeccsét Mensur Suljovic és Justin Pipe vívja egymással, ami abból a szempontból igazán különleges mérkőzés lesz, hogy mindkét játékos egészen sajátos tempóban hajigálja a nyilakat. Az első fordulóban Suljovic a skót John Hendersont győzte le viszonylag simán (10-4), míg Pipe óriási meglepetésre a holland Jelle Klaasent múlta felül (10-5). Az osztrák és az angol 2015-ben egy ET-fordulóban találkozott utoljára egymással, akkor a világranglista-30. Pipe egy döntő leges partiban tudott nyerni. Most viszont egyértelműen az osztrák versenyzőnek van nagyobb esélye, amit a bukik által kiszabott 1.25-ös szorzó is mutat. Suljovic legalább akkora zsivány, mint Pipe, így őt már aligha tudja majd kizökkenteni a ritmusból, ezért szerintünk ebben a párosításban érvényesül majd a papírforma és a "The Gentle" ott lesz a harmadik körben is.

West az egyik legmagasabb átlagot dobta a tornán

A második mérkőzésen két olyan dartsos lép színpadra, akik két kiemelt és a végső győzelemre is esélyesnek vélt játékost múltak felül az első kanyarban. Darren Webster egy egészen drámai ütközetben győzte le James Wade-et (13-11), míg Steve West a torna egyik legjobb átlagát produkálva 10-5-re simázta le Michael Smith-t. A két játékos még nem találkozott egymással komoly PDC-versenyen, a bukmékerek pedig a világranglistán előrébb elhelyezkedő Webstert favorizálják. Ezzel viszont mi nem értünk egyet, az első fordulóban látottak alapján West egészen komoly formában érkezett meg a versenyre, Michael Smith után pedig ez a játék a 49 éves angol ellen is elegendő lehet. Az oddspárokat is szem előtt tartva, úgy véljük, ezen a meccsen érdemes az underdogot favorizálni.

Webster - West
hatharom.com
Steve West nyer
@2.10
Fogadási határidő: 21.15

A kétszeres világbajnok Gary Andersont óriási csatára késztette a holland Christian Kist az első körben, de a Repülő skót higgadt játékával végül behúzta a kötelezőt. A második körben az utóbbi hetekben remeklő Daryl Gurney lesz Anderson ellenfele, aki az első körben Benito van de Past verte meg 11-9-re. Gurney bő egy hete döntőzött Las Vegasban az US Mastersen, ahol szoros meccsen alulmaradt Michael van Gerwennel szemben, de érdekes adalék lehet, hogy Amerikában a négy közé jutásért Gary Andersont is legyőzte (8-4). Kettejük egymás elleni mérlege 2-2, így nehéz tutit mondani ebben a párosításban, abban viszont biztosak vagyunk, hogy az Andersonra kínált 1.22-es szorzót jobb hanyagolni. A netes bukik Gurney-re +3,5-s hendikeppet kínálnak, ami akár meg is állhat, hiszen simázást azért itt nem várhatunk.

Andersonra nagyon komoly ütközet vár Gurney ellen

Az est zárómeccsén Peter Wright és Cristo Reyes áll a tábla elé. A skót klasszis az első körben mindössze 89 pontot átlagolt és csak James Wilson hajrában elkövetett hibáinak köszönhetően jutott tovább, ezzel szemben Cristo Reyes 100 pont feletti körátlaggal felmosta a padlót Robert Thortonnal.

Ha pusztán az első körös formát vesszük alapul, óriási érték van a spanyol fiú sikerében, aki ráadásul június 11-én 6-5-re le tudta győzni Wright-ot az ET 6. állomásán.

Ennél a párosításnál is hasonlóak a gondolataink, mint az Anderson-Gurney meccs kapcsán, az 1.18-as szorzó Wright-ra súrolja a vicc kategóriát, Reyesnek sokkal több esélye van a győzelemre, mint azt a számok mutatják. A netes bukik őt is +3,5 hendikepről indítják, ami vállalható tippnek tűnik.

   
  1 2
20:15 M. Suljovic - J. Pipe 1.25 3.20
21:15 D. Webster - S. West 1.60 2.05
22:15 G. Anderson - D. Gurney 1.22 3.50
23:15 P. Wright - C. Reyes 1.18 3.80