Angol foci

Ennyire pocsék lenne a skót futball?

Az Arsenal korábbi játékosa szerint a skót bajnok kiesne Angliában a Premier League-ből.

Újabb fejezetéhez érkezett a brit belháború, amely arról szól, hogy vajon a skót Premier League nagyjai, a Celtic és a Rangers mire is mennének az angol PL-ben. Arról ugye már évek óta szó van, hogy a skót bajnokság kiegyenlítetlensége miatt a két nagyágyú átköltözik a világ legerősebb bajnokságába, ám az már közel sem egyértelmű, hogy mire is lennének képesek a szomszédos országban.

Hangulat már van, színvonal még nincs?

Tavaly a Brendan Rodgers vezette Celtic rommá verte a mezőnyt, 34-4-0-s mutatóval, +81-es gólkülönbséggel nyerte a skót ligát, ráadásul 118 év után az első veretlen bajnoki címet könyvelhették el Skóciában. A Keltáknak jelenleg nincs komoly riválisuk, hiszen a Rangers még lábadozik a kizárás és a feljutások után, így még akár évekig unalomba fulladhat a Premiership.

"Nem hiszem, hogy a Celtic túlélné az angol Premier League-et, még a Championshipben is csak jók lennének, nagyjából az első hat hely valamelyikén végeznének. Először hozzá kellene szokniuk ahhoz, hogy küzdeni kell az eredményekért és nem maguktól jönnek. Olyanok, mint a Bayern München vagy a Juventus, tudják, hogy tudásuk 60-70%-ával is megnyerik a bajnokságot, így a motiváció csupán annyi lehet, hogy veretlenül lesznek-e bajnokok, illetve bejutnak-e a Bajnokok Ligája csoportkörébe" - vélekedett a TalkSport több szakértője, köztük az Arsenal korábbi szélsője, Perry Groves.

Ha a Celticet egyébként el akarjuk helyezni csapatérték szempontjából az angol ligában, akkor azt láthatjuk, Perrynek igaza, van, hiszen

még az újonc Huddersfield csapatértéke is több, mint a Celticé, a 17. helyen álló WBA-nak pedig már több, mint a duplája.

Ezek alapján azért nem valószínű, hogy egyhamar sor kerül a Celtic Angliába költözésére.

Brendan Rodgers csapata péntek este lép pályára a Bajnokok Ligája 2. fordulójában. Scott Brownék az északír Linfield ellen játszanak, és ha kiharcolják a továbbjutást, az ír Dundalk vagy a norvég Rosenborg jöhetne szembe. A zöld-fehérek sikerére az első mérkőzésen 1.10-es szorzóval fogadhatunk a -n.

[2528051] 2017-07-14 18:00:00 Linfield - Celticx;