Bulvár

Lemészárolta családját az olasz futball egyik legnagyobb tehetsége

A ghánai születésű Solomon Nyantakyi korábban azt mondta, hiányzik neki a családja.

Solomon Nyantakyi nevét sajnos már nem futballtudásáról fogjuk megismerni, hanem arról a szörnyű tettről, amelyet kedden este követett el. A Parma utánpótlás-csapatánál nevelkedő ghánai tehetséget szerdán tartóztatta le a rendőrség, miközben Milánóból akart külföldre szökni. A vád: a 43 éves édesanyja és a 11 éves húgának meggyilkolása.

A 21 éves Nyantakyit a milánói pályaudvaron fogták el, miután testvére, Raymond kihívta a rendőrséget San Leonardó-i otthonukba, ahol Patience Nfumot és Magdalene Nfumot vérbe fagyva találták.

Fotó: ibtimes.co.uk

"Nehéz ilyenkor megszólalni, fogalmam sincs, hogy mi játszódhatott le a fejében. Csendes, békés srácnak ismertem meg őt" - nyilatkozta Roberto Donadoni, akinek kifejezett kérése volt anno Nyantakyi szerződtetése még 2013-ban.

A támadó középpályást az egyik legnagyobb ígéretnek tartották Olaszországban, ám karrierje azután vett kedvezőtlen fordulatot, hogy a Parma 2015-ben csődbe ment. A játékos az Imolese együtteséhez került, majd július 1-jén szabadügynökké vált. Információk szerint a futballt is azért kellett abbahagynia, mert rossz társaságba keveredett és már az olasz negyedosztályú csapat sem tartott igényt szolgálataira.

"Szóhoz sem jutok. Solomon nagyon békés, hallgatag srác volt, a légynek sem tudott volna ártani, de depressziós volt. Alig hallottam néhányszor beszélni őt, de azt tudom, hogy fel akart hagyni a futballal, mert nagyon hiányzott neki a családja" - mondta Cristiano Lucarelli, a Livorno korábbi támadója, aki a Parmánál dolgozott együtt Nyantakyival.