Foci

Csúnyán elmeszelte a FIFA az anyázó szövetségi kapitányt

Hat mérkőzésre szóló eltiltást kapott a mexikói szövetségi kapitány, mert a Konföderációs Kupán inzultálta az egyik játékvezetőt.

Sokba került Juan Carlos Osoriónak a Konföderációs Kupa bronzmérkőzésén tanúsított magatartása. Mint ismert, a múlt vasárnapi mérkőzés hosszabbításában, 2-1-es portugál vezetésnél a mexikóiak szövetségi kapitányát kiállította a játékvezető, miután pályára nem illő módon viselkedett a negyedik játékvezetővel egy vitatott ítéletet követően. A FIFA mostani közleménye szerint Osoriót hat hivatalos mérkőzésre szóló eltiltással sújtják, emellett pedig 5000 svájci frankot is be kell fizetnie a szövetség kasszájába.

Az eltiltás egyben azt is jelenti, hogy Osorio a szombaton rajtoló Gold Cupot teljes egészében kénytelen lesz kihagyni, feltéve, ha Mexikó eljut a döntőig. Ha az El Tri korábban búcsút int a tornának, akkor a Panama és a Costa Rica ellen esedékes vb-selejtezőket kell majd megvívnia a szövetségi kapitánya nélkül.

Mexikó magyar idő szerint hétfő hajnalban Salvador elleni kezdi meg a Gold Cup küzdelmeit, amelynek egyébként a bukmékerek szerint az első számú esélyese az Egyesült Államok előtt. Osorio fanatizmusát ismerve, könnyen lehet, hogy nélküle nem jön össze Chicharitóéknak a tornagyőzelem...

1x2    
Mexikó Döntetlen Salvador
1.25 4.90 8.75
[2472277] 2017-07-10 03:00:00 Mexikó - El Salvadorx;