Konföderációs Kupa

Mexikói gólgála készülőben

A realitások és a fogadóirodák szorzói is azt mutatják, Mexikó simán kitömheti Új-Zélandot.

Második fordulójához érkeztek a Konföderációs Kupa csoportküzdelmei, szerdán az A jelű kvartetté lesz a főszerep. Az esti találkozón Mexikó Új-Zélanddal találkozik, amely első és második ránézésre is országos egyesnek tűnik.

Noha egy sokat érő döntetlennel kezdte a tornát Mexikó Portugália ellen - Morenóéknak kétszer kellett egyenlíteniük -, az óceániai együttes ellen már nem a pontszerzés, hanem a győzelem kell legyen az Arany Kupa-győztes gárda célja.

"Nem becsüljük le Új-Zélandot, ahogyan Portugáliának, nekik is megvannak az erősségeik, de természetesen más szintet képviselnek, mint az Eb-győztes. Nagyon masszív gárda, jók a levegőben és nagyon fizikális futballt játszanak. Ugyanazt a felfogást és szellemiséget látni rajtuk, amelyet az All Blacks rögbiválogatotton. A célunk azonban, hogy mi irányítsuk a meccset, amelybe nem fér bele az, hogy könnyelműen kezeljük ellenfelünket" - nyilatkozta Juan Carlos Osorio, a mexikóiak kapitánya.

A másik oldalon Anthony Hudson visszafogottan nyilatkozott, ám kiemelte, elkeseredésre semmi ok, ők tapasztalatot szerezni vannak itt, így szeretnék minden percét kiélvezni a mini-vb-nek.

A kevés rutinnal rendelkező új-zélandi csapat már Oroszország ellen is viszonylag kevés gólhelyzetet tudott kialakítani, márpedig jelenleg Mexikó nagyobb erőt képvisel a szbornajánál. A felek legutóbb októberben találkoztak egy barátságos mérkőzés keretében, akkor 2-1-re tudott nyerni Mexikó, ám az egyrészt felkészülési találkozó volt, másrészt a közép-amerikaiak tartalékos csapattal léptek pályára. Tétmeccsen a 2014-es világbajnokságra kijutásért mérkőztek meg három éve, akkor Mexikó 9-3-as összesítéssel lépett túl az All Blacksen.

A papírforma most is a sima mexikói győzelmet mondatja velünk.

hatharom.com
Mexikó -2 (európai hendikep)
@2.05
[2059654] 2017-06-21 20:00:00 Mexikó - Új-Zélandx;