Premier League

Az Arsenal és a Tottenham meccseivel nyernénk

Vasárnap az Arsenal-Watford és a Tottenham-Bournemouth meccsekre fogadunk az angol bajnokságban.

Arsenal-Watford
Tipp: Arsenal
Odds:
1.50 @ Tippmixpro

Négy vereséget követően tudott nyerni az Arsenal, az Ágyúsok csütörtök este a Milan vendégeként diadalmaskodtak 2-0-ra. Azzal a sikerrel gyakorlatilag el is döntötték a továbbjutás kérdését az Európa Ligában, így a hétvégén nyugodtan fókuszálhatnak a Watford elleni bajnoki találkozóra.

Merthogy Arséne Wenger együttesének már nem előre, hanem hátrafelé kell tekintenie, hiszen a hatodik pozícióban lévő Arsenal mindössze öt egységgel előzi meg a Burnleyt, ugyanakkor a Chelsea-vel szemben nyolc, míg a Tottenhammel szemben 13 egység a lemaradása.

A sikerre jó esélye van a londoni csapatnak, még annak ellenére is, hogy a felek legutóbbi két egymás elleni ütközetét a Watford nyerte, s a vendégek jó passzban vannak, ugyanis a Lódarazsaknál, akár 11-en (!) is kihagyhatják a mérkőzést. Noha ez nem újdonság a vendégek számára, azért az Arsenalt nem lehet összehasonlítani a liga utolsó West Bromwichcsal, amely gárdát csak kínkeservesen győzte le a Watford 1-0-ra az elmúlt héten.

A hazaiaknál is lehetnek kimaradók, hiszen Alexandre Lacazette, Nacho Monreal, Hector Bellerín, Santi Cazorla, Calum Chambers  és Sead Kolasinac is sérüléssel bajlódik, azonban közülük az utóbbi kettőn kívül a többiekre már régóta nem számíthat Wenger, avagy gyakorlatilag akár a legjobbjait is pályára dobhatja a francia mester.

Összességében biztos, hogy nem lesz könnyű dolga az Arsenalnak, de ilyen oddson megéri az Ágyúsokra fogadni, hiszen a Milan elleni siker lökést adhat számukra, arról nem is beszélve, hogy legutóbbi két hazai tét meccsüket elbukták, vagyis az Emirates lelkes közönségét ki kell engesztelni, amit csak egy sikerrel tehetnek meg a hazai játékosok. 

[2523033] 2018-03-11 14:30:00 Arsenal - Watfordx;

Maguk alatt vannak a Tottenham játékosai. - Fotó: Twitter

Bournemouth-Tottenham
Tipp: Bournemouth +2 (európai hendikep)
Odds: 
1.55 @ Tippmixpro

17 meccses veretlenségi sorozata szakadt meg szerda este a Tottenham csapatának, amikor is a Juventus 2-1-re tudott nyerni a Wembley-ben, s jutott tovább a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé. Pedig a Spurs sokkal jobban játszott a második mérkőzésen, mint olasz vetélytársa, ám győzött a rutin, az Öreg Hölgynek mindössze három perc futball is elég volt ahhoz, hogy legyőzze a Tottenhamet.

A Spurs játékosai érthető okokból maguk alatt vannak, hiszen hiába voltak jobbak, mint riválisuk, mégis befejeződött számukra a BL-szezon. Ezt pedig kihasználhatja a Bournemouth, amely gárda az elmúlt hat bajnoki meccsén mindössze egyszer kapott ki, viszont például a Chelsea otthonában 3-0-ra tudott nyerni.

A londoniak egyébként sem szárnyalnak az utóbbi hónapokban idegenben, hiszen a legutóbbi 15, házon kívüli fellépésük során csak négyszer tudtak nyerni, mostanság például az alacsonyabb osztályú Newport és Rochdale gárdáit sem bírták legyőzni a fővárostól távol.

A tavalyi szezonban a felek 0-0-ra végeztek a Vitality Stadionban, míg októberben, a Wembley-ben mindössze 1-0-ra tudott nyerni a Spurs. Az előjelek alapján - komoly hiányzó egyik oldalon sem lesz -, ismét egy izzadós meccs vár a Tottenhamre, szerintünk, ha nyernek is a vendégek, azt maximum egy góllal teszik, így a Bournemouth +2-es európai hendikepnek szavazunk bizalmat a felek vasárnapi ütközetén.

[2523034] 2018-03-11 17:00:00 AFC Bournemouth - Tottenham Hotspurx;
hatharom.com
Arsenal-Watford Arsenal
Bournemouth-Tottenham Bournemouth +2 (európai hendikep)
@2.33
Fogadási határidő: 14:30