Európa Liga

A papírforma sima londoni sikert ígér

  • varin

A Spurs hátrányból várja ugyan a csütörtök esti visszavágót, ám a továbbjutásukhoz így sem fér kétség.

Csütörtök este talán a legpikánsabb visszavágót a Wembley Stadionban játssza a Tottenham és a Gent csapata. Az odavágón a belgák meglepetésre 1-0-ra nyerni tudtak, így a londoni szupercsapatnak hazai pályán nemigen szabad gólt kapnia. Hiába a feszített bajnoki tempó, a Spurs nem fog rotálni Mauricio Pochettino szerint.

"Abszolút nem lepett meg minket a Gent játéka, az nyert, aki sokkal jobban játszott. Ismerjük a képességeiket, tisztában vagyunk az erősségeikkel és a gyengeségeikkel, inkább magunkon lepődtem meg. Úgy vélem, a párharc kimenetele azonban csak rajtunk múlik, nagyon sokat kell fejlődnünk az odavágóhoz képest".

Várható kezdőcsapat:
Tottenham: Lloris - Walker, Alderweireld, Vertonghen, Davies - Winks, Wanyama - Heung-Min, Alli, Eriksen - Kane
Gent: Rinne - Gigot, Mitrovic, Asare - Foket, Esiti, Dejaegere, Saief - Milicevic, Simon - Perbet

Az argentin tréner eddig sem volt híve a rotálásnak és egy pillanatig se gondoljuk, hogy csütörtök este nem a legjobb csapat fut majd ki a Wembley gyepére. "A legjobb csapatommal szeretnék kiállni, mert ez már egy előrehozott döntő számunkra. 1-0-s hátrányban vagyunk és muszáj nyernünk, ehhez pedig a legjobbjainkra van szükség. A büntetőket pedig nem gyakoroltattam a srácokkal, mert hiába lőnek be edzéseken százat is, attól még 90 ezer néző előtt teljesen más a helyzet" - mondta a Tottenham sikeredzője.

Az előjelek egyértelműen gólgazdag mérkőzést sejtetnek, a Spurs az utolsó tíz londoni mérkőzését megnyerte, ráadásul csak háromszor nyertek úgy egy góllal, hogy közben gólt is kaptak. Ezzel tökéletes ellentétben áll a Gent szériája, a vendégek 22 mérkőzésen 4-9-9-es mérleget tudhatnak maguk mögött, amelyből csupán egy 3-2-es bajnoki volt, ami most továbbjutást érne a Tottenham ellen.

   
  1 x 2
Tottenham-Gent 1.28 5.00 10.00

Véleményünk szerint nem is kérdéses, hogy a Tottenham behúzza a találkozót és a papírforma szerint még a hosszabbítással sem kell foglalkoznia. A továbbjutásuk 1.50-es szorzóval fogadható és nem is véletlen, hogy a napi EL-kombink egyik alappillére.

[2422926] 2017-02-23 21:05:00 Tottenham Hotspur - Gentx;
2017-02-23;73