Tenisz

Bombaerős tippünk van szombat estére

  • Cesc18

A dominikai Victor Estrella és a brazil Thomaz Bellucci két alkalommal már kiélezett meccset vívott Quitóban, miért ne tennék meg ezt harmadszor is?

A héten zajlik a tenisz idény egyik legérdekesebb versenye, a quitói salakpályás torna, aminek különlegessége, hogy 2800 méteren versenyeznek a teniszezők. Ehhez valaki jól, valaki kevésbé tud alkalmazkodni, ami biztos, hogy a ritka levegőben a salak ellenére borzasztó gyors a játék és viszonylag könnyű szervákból pontot nyerni. 

A torna legnagyobb mestere kétségkívül Victor Estrella, aki eddig mindkét kiírást megnyerte, vagyis a tavalyi és a tavalyelőtti viadalt is. Ezúttal is kiválóan szerepel, 13 mérkőzés óta veretlen Ecuadorban. Nagyon érzi, hogyan kell ezek között a különleges körülmények között játszani, ami egyébként annak is köszönhető, hogy Challenger-tornákon többször szokott magaslaton teniszezni.

Estrella pályafutása alatt két ATP-tornagyőzelemmel büszkélkedhet és mindkettő Quitóhoz fűződik.

A dominikai mellett Thomaz Bellucci a másik, aki 2015-ben és 2016-ban is remekül szerepelt az ecuadori fővárosban. Érdekesség, hogy mindkét alkalommal Estrella jelentette számára a végállomást. Tavaly a döntőben 4-6, 7-6, 6-2 arányban kapott ki tőle, míg az előtte lévő évben az elődöntőben 7-6, 7-5-re maradt alul. 

Mindketten meggyőzőek voltak eddig a tornán. Estrella ugyan nem állt messze a kieséstől Ivo Karlovic ellen, de az egy brutális szerva-párbaj volt, ami végül három tie-breakes szettben dőlt el. Bellucci a szerb Janko Tipsareviccsel játszott egy olyan meccset, ahol két rövidítés is volt. A bukik a brazilt hozták ki favoritnak, vélhetően a Renzo Olivo ellen aratott magabiztos sikerének köszönhetően, ám abból a meccsből messzemenő következtetést nem kell levonni, az argentin ugyanis megfázással és gyomor problémákkal küszködött. 

Tökéletesen ismerik egymást, ráadásul mindkét meccsüket ezen a helyszínen vívták, és mindkettő szoros csatát hozott. A mutatott formájuk alapján semmi jel nem utal arra, hogy most bármelyikük is simán lelépje a másikat. A gyors körülmények is az overnek kedveznek, így véleményünk szerint hibáztak a bukik a 22.5-ös határral. 

hatharom.com
22.5 játék felett
@ 1.75