Libertadores Kupa

Kényszerleszállás, rendőri felvezetés és kölcsönkért cipők - íme egy őrült meccs

Története legnagyobb sikerét érte el az argentin Tucumán, mindezt hihetetlen körülmények között.

Szerda hajnalban rendezték a Libertadores Kupa második selejtezőkörét, amikor is az Atlético Tucumán az ecuadori El Nacionalhoz utazott a hazai 2-2-es mérkőzést követően. Az argentin csapat végül 1-0-ra nyerni tudott idegenben, ezzel továbbjutottak a harmadik fordulóba, ám a körülmények nem mindennaposak voltak.

Fotó: goal.com

Történt ugyanis, hogy két órával a kezdés előtt az argentin csapat kényszerleszállást hajtott végre 450 kilométerre a repülőtértől, a járatnak nem volt ugyanis engedélye belépni Ecuador területére. A helyi idő szerint 7.15-kor kezdődő mérkőzésre mindössze 6.45-kor tudtak elindulni egy másik repülőgéppel, így gyakorlatilag teljesen biztos volt, hogy nem érnek oda időben.

Habár a CONMEBOL szövetség szabálya kimondja, hogy maximum 45 percet lehet várni egy mérkőzés kezdetére (a helyi csatorna egy digitális órát tett ki a képernyőre is így számoltak vissza háromnegyed órától), végül közel másfél órával a tervezettnél később, útjára indult a labda. Ám az idáig vezető út sem volt problémáktól mentes, hiszen a Tucumán busza rendőri felvezetéssel, rohamtempóban érkezett meg a stadionhoz - az akciódús utazásról videó itt látható.

A helyszínre érve azonban akadt még egy probléma: a csapat tagjai mindennemű felszerelés vagy cipő nélkül érkeztek meg a helyszínre, így az argentin U20-as válogatott tagjaitól kellett kölcsönkérniük a ruhákat, akik a városban játszottak éppen világbajnoki selejtezőt.

Na, vajon melyik mez jó rám? - Fotó: Twitter

Mindezek fényében óriási bravúr, hogy a Tucumán győzni tudott a mérkőzésen, amely története legfontosabb 90 perce volt. A siker a körülmények ismerete nélkül sem volt éppen papírforma, fogadóirodától függően akár 4.33-szoros pénzzel is lehetett tenni az argentinok győzelmét.

Az Atlético Tucumán jövő héten a kolumbiai Juniorral játszik az utolsó körben, a továbbjutó kvalifikálja magát a Libertadores Kupa csoportkörébe.