Tenisz-vb

Győztesek és vesztesek egymás ellen

Kedden ismét a piros csoport főszerepben, a második körben Kerber Haleppel, míg Cibulkova Keysszel csap össze.

Vasárnap kezdetét vette Szingapúrban a WTA Finals, vagyis a női világbajnokság, melyen az idei szezon során legjobban teljesítő nyolc játékos vehet részt. A nyitónapon a piros csoport négy játékosa lépett pályára. A két évvel ezelőtti döntős Simona Halep könnyedén, 6:2, 6:4 arányban győzött Madison Keys ellen, míg a világelső Angelique Kerber 7:6, 2:6, 6:3-ra verte Dominika Cibulkovát. Mindkét meccsen tehát a papírforma érvényesült, aki pedig velünk tartott, az profittal a zsebében zárhatta a vasárnapot. Kedden ismét ők négyen szórakoztatják a nagyérdeműt, a két győztes és a két vesztes meccsel egymással.

Kerber rendesen megszenvedett Cibulkova ellen, de összességében egy elég színvonalas meccset játszottak. Mindketten több nyerőt ütöttek, mint ki nem kényszerített hibát, pedig a legtöbb labdamenetben rendesen megdolgoztatták egymást. A német klasszis valami hasonlóra számíthat Halep ellen is, aki lábon legalább annyira jó, mint ő. Ami általában a párharcaikat eldönti, az Kerber jobb adogatása és valamivel komolyabb ütőereje. Ugyan az egymás elleni mérlegük 4-3 a román lány javára, viszont idén 1-3-ra áll a világelső ellen. Az oddsmesterek 50-50-re hozták ki az esélyeket, tényleg nehéz megmondani, hogy ki lehet a befutó, nem is tennénk erre kísérletet. Sokkal több fantáziát látunk az overben, a stílusuk és a mutatott formájuk alapján akár a torna egyik legjobb, legkiélezettebb meccsét vívhatják. Aki egyébként nyer, az nagy valószínűséggel tovább is jut a csoportból.

Angelique Kerber-Simona Halep
Hatharom-tipp: 21.5 játék felett
TippmixPro @ 1.75

Ami a másik meccset illeti, a két vesztes közül egyértelműen Cibulkova nyújtott meggyőzőbb teljesítményt. Hatalmas csatára kényszerítette a világelsőt, de a végén Kerber koncentrált jobban. Keysnek viszont esélye sem volt Halep ellen, 41 ki nem kényszerített hibát ütött, ami mellé csak 16 nyerő társult. Ezzel a sima vereséggel elég nehéz helyzetbe sodorta magát, de ami aggasztóbb, hogy ennyire sokat rontott. Cibulkova ellen legalább annyira nehéz dolga lesz, a szlovák szintén pokoli jó lábon, ellene sem lesz elég egy-két nagy ütés. Egyedül az egymás elleni mérlegükből meríthet(ne) az amerikai, ami 3-0 a javára. Ugyanakkor most egy sokkal harapósabb, sokkal jobb formában lévő Cibulkova áll majd a háló másik oldalán, mint az eddigi meccseiken. Az elmúlt három szezonban mindig összefutottak egyszer, tavaly és 2013-ban nem volt jó éve a szlováknak, míg 2014-ben a vuhani meccsüket feladta. Úgy véljük ez a H2H nem kicsit csapja be a bukmékereket, számunkra nem kérdés, hogy a pozsonyi lány a favorit. 

Dominika Cibulkova-Madison Keys
Hatharom-tipp: Cibulkova nyer
TippmixPro @ 1.75

A piros csoport állása egy kör után:

Keddi program - a   szorzói
Kezdés Mérkőzés Oddsok
13:30 Angelique Kerber-Simona Halep 1.75 1.85
14:45 Dominika Cibulkova-Madison Keys 1.75 1.85