Tenisz

20 év után újra német győztese lehet a világbajnokságnak

Vasárnap bajnokot avatnak Szingapúrban, a döntőben Angelique Kerber és Dominika Cibulkova feszül egymásnak.

Elérkeztünk a szingapúri világbajnokság utolsó mérkőzéséhez, a fináléhoz, melyben azaz Angelique Kerber és Dominika Cibulkova néz farkasszemet, akik a csoportküzdelmek alatt is összemérték már a tudásukat. Mindig benne van a pakliban, hogy így alakul, de még is elég ritkán fordul elő, az elmúlt tíz kiírásban ez mindössze a harmadik alkalom. Legutóbb 2014-ben Serena Williams és Simona Halep játszott döntőt egymással azok után, hogy a csoportban meccseltek. Akkor elég más képe volt a két találkozónak, hiszen a torna elején a román lány sima két szettben nyert, a fináléban viszont ugyanilyen könnyedén maradt alul. Bízzunk benne, hogy most inkább megismétlődik Kerber és Cibulkova első meccse, az ugyanis borzasztó kiélezett és magas színvonalú volt.

Elvileg ennél jobb alapot nem találhatunk fogadásnál, hiszen minden ugyanaz, mint néhány nappal ezelőtt. De azért mégsem mernénk mérget venni arra, hogy ismét döntő szettes meccset vívnak. Kerber ugyanis sokkal frissebb lehet, ugyanis az elődöntőben csupán három játékot engedett a címvédő Agnieszka Radwanskának, és alig valamivel több, mint 1 órát játszott. Cibulkova ezzel szemben egy szoros, döntő szettes mérkőzést vívott, ami mentálisan és fizikálisan sem volt egyszerű. Ellene szól továbbá az is, hogy bár az egymás elleni mérlegükben csak 4-5-ös hátrányban van, viszont ezt az öt vereséget a legutóbbi öt találkozásukkor szenvedte el. Fejben ezen túl kellene tennie magát, de az első összecsapásuk végjátékában is érződött, hogy ez nem olyan egyszerű feladat.  A német idén rengeteg fontos csatát vívott és nyert meg, míg a szlovák lány csak a 2014-es Australian Open-döntőjéből meríthetne, de hát az nem mostanában volt.

Mindent egybevetve tehát meglepő lenne, ha nem Kerber emelhetné magasba a trófeát. Legutóbb 1996-ban Steffi Graf tudott németként világbajnokságot nyerni.

Ki nyeri a döntőt?
Angelique Kerber Dominika Cibulkova
TippmixPro @ 1.30 TippmixPro @ 3.00