Sanghaj Masters

Murray, Nadal és Wawrinka is csatlakozhat Djokovicshoz

Sztárokban nem lesz hiány a Sanghaj Masters szerdai játéknapján. Pályára lép többek között a wimbledoni címvédő Andy Murray, a friss US Open-bajnok Stan Wawrinka, illetve a 14-szeres Grand Slam-győztes Rafael Nadal.

Elég brutális a centerpálya felhozatala, aki ide vesz jegyet az egy nap alatt három klasszis játékost is megtekinthet. Elsőként az amerikai nyílt teniszbajnokság címvédője, Stan Wawrinka mutatkozik be, méghozzá az élete legeredményesebb szezonját futó Kyle Edmund ellen. Nem egy hálás feladat a brittel meccselni rögtön a torna elején, Edmund az utóbbi időben több nála előrébb rangsorolt játékost is megviccelt. A US Openen legyőzte Richard Gasquet-t és John Isnert, míg Pekingben Roberto Bautista-Agut skalpját gyűjtötte be, illetve szépen helytállt Andy Murray és Novak Djokovics ellen is. Ezek a győzelmek nagy önbizalmat adhatnak számára, mint ahogyan az is, hogy pályafutása során először a legjobb 50 közé jutott. Ettől függetlenül természetesen a svájci a meccs favoritja, de ha nem vigyáz, akkor könnyen beleszaladhat egy korai vereségbe. Wawrinka egyébként nem különösebben szereti az ázsiai tornákat, Sanghajban például a negyeddöntőnél tovább egyszer sem jutott. A 21.5 játék felett nem tűnik rossz választásnak, erre 1.70-es oddsot kínál a TippmixPro.

Wawrinkáék után Gilles Simon meccse jön a centeren, aki a hazaiak reménységével, Wu Di-vel csap össze. Őket Rafael Nadal követi, aki első Sanghaj Masters trófeájáért száll harcba. Igen, ez azon kevés 1000-es versenyek közé tartozik, amit nem sikerült még a pályafutása alatt megnyernie. Döntőbe is csupán egyszer jutott, annak is már hét éve. Meglepetés lenne, ha most gyűjtené be ezt a hiányzó címet, de nyilván jelenlegi gyengébb formájában sem lehet leírni. Kezdésként Viktor Troickin kell átverekednie magát, ami lehet egy nagyon könnyű meccs, ha a szerb a dekoncentrált énjét veszi elő. Ha viszont odafigyel és azt játssza, amit tud, akkor a nagy adogatásaival megnehezítheti a spanyol dolgát. Ami biztos, hogy a mentális előny Nadalnal lesz, miután a korábbi mind az öt meccsüket megnyerte. Fogadni itt nem mernénk semmire sem, sok múlik majd Troicki hozzáállásán. 

A nap utolsó mérkőzésén a múlt héten Pekingben tornát nyerő Andy Murray és a világranglista-24. Steve Johnson feszül egymásnak. Tavaly ugyanígy a második körben találkoztak Sanghajban, és akkor a brit klasszis sima 6:2, 6:4-re győzött. Az idei mérkőzésük már jóval szorosabbra sikerült, Rióban az olimpián a legjobb nyolc között egy döntő szett tie-breakes meccset vívtak. Johnsonnak nincsen bonyolult tenisze, ha működik a szervája, akkor az önbizalma is megnő és remekül üti a tenyereseket. Ha viszont szenved adogatóként, akkor nem marad sok fegyvere. Pont emiatt nehéz megjósolni, hogy mi várható ezen a meccsen, pláne, hogy Murray sem a megbízhatóság mintaképe. A skót 2-0-ás győzelme adná magát, hiszen a pekingi menetelése után aligha akar túlórával kezdeni, de miután ez az opció csak 1.35-öt fizet, így jobb hanyagolni. 

Győztesre fogadás - a     szorzói
Kezdés Mérkőzés Odds
7:00 Kyle Edmund-Stan Wawrinka 3.80 1.18
12:00 Rafael Nadal-Viktor Troicki 1.16 4.00
14:00 Steve Johnson-Andy Murray 5.50 1.07