US Open

Ha Zverev az új Del Potro, akkor köszönjük a 21-szeres pénzt

Kísértetiesen hasonlít a német tehetség szezonja a Us Open-bajnok argentin klasszis legjobb idényeire.

A 20 éves Alexander Zverev parádés szezont tudhat magáénak. Rómában élete első Masters tornagyőzelmét könyvelhette el, de ezen kívül Montpellier-ben, Münchenben és múlt héten Washingtonban is ő emelhette magasba a trófeát. Wimbledonban elsőként láthattuk Grand Slam-tornán a második héten teniszezni, a világranglistán pedig a januári rajt óta 16 helyet javítva immáron a nyolcadik pozícióban rangsorolják.

A szezonnak még messze nincs vége, Zverev pedig Washingtonban kirobbanó erőről tett tanúbizonyságot. Ugyan a nyári pihenő utáni első meccsen döcögött a szekere, azt követően viszont esélyt sem adott a többieknek. Nem kis dolog négy tornát nyerni egy szezonban, legutóbb ennyire fiatalon ez Juan Martín del Potrónak sikerült 2008-ban. 

Azt hiszem sokat fejlődtem az elmúlt néhány hónapban és a holtszezonban, így képes vagyok ilyen kaliberű tornák megnyerésére. Megmutattam Rómában és most ismételten. Remélem a továbbiakban hasonlóan vagy még jobban tudok játszani. 

- mondta Zverev a washingtoni sikerét követően. 

A német karrierje egyelőre kísértetiesen hasonlít Del Potro pályafutásának kezdetére, aki szintén nagy léptekben robbant be és ért el nagyon komoly sikereket. Az argentin a 2008-ban behúzott négy tornája után 2009-ben a US Openen tette fel a pontot az i-re azzal, hogy megnyerte a versenyt. "Tandil tornyának" akkor az elődöntőben Rafa Nadalt, a döntőben pedig Roger Federert kellett legyűrnie. Látva a két legenda formáját, könnyen lehet, hogy Zverevre is ez vár New Yorkban. 

Ami biztos, hogy a német tini nagyon komoly dolgokra hivatott. Pokolian hatékony játéka van, a 198 centis magassága ellenére piszkosul agilis. Igazi bajnok alkat, nem csak technikailag, fizikálisan, hanem mentálisan is. Csak idő kérdése, hogy mikor robbant egy Grand Slam-tornán.

Nagyon jó esélyekkel utazhat majd New Yorkba, az év utolsó major viadalára. Fiatal, duzzad az erőtől, rettentő motivált és a topkiemeltek között lesz. Igazából minden adott, hogy a US Openen valami nagy dolgot vigyen véghez. Sikerült ez Del Potrónak és néhány éve Marin Cilicnek is, mindketten rengeteget profitáltak a nagy szervájukból. 21-szeres pénzért megéri kockáztatni és behúzni, hogy Zverev nyeri 2017-ben az amerikai nyílt teniszbajnokságot.