Wimbledon

Ez parádésnak ígérkezik és még nyerhetünk is vele

A szerdai játéknap slágermeccsén a hazai kedvenc Andy Murray és a füves borítás specialista Dustin Brown néz farkasszemet egymással a wimbledoni centerpályán.

Szerdán megkezdődnek a második körös küzdelmek az All England Club zöld gyepén. Jó néhány párosítás izgalmas csatát ígér, a kiemeltek közül Nisikori Kejre és Marin Cilicre is trükkös ellenfél vár, előbbi az egykoron Roger Federert verő Szergij Sztahovszkijjal meccsel, míg utóbbi Florian Mayerrel. A legszórakoztatóbb összecsapásnak azonban a címvédő Andy Murray és a német Dustin Brown mérkőzése ígérkezik.

Dustin rengeteget fut fel a hálóhoz, számtalan nagyszerű ütés van a tarsolyában. Nagyon szórakoztató figura, aki remek sportoló - mondta Murray ellenfeléről.

A rasztahajú germán az első meccsén is megcsillogtatta tudását, a Joao Sousa ellen vívott négy szett alatt jó néhány parádés ütést bemutatott. 

Brown igazi füves pályás specialista, nagyon él ezen a borításon, és bár Wimbledonban a harmadik körnél tovább még egyszer sem jutott, azért komoly skalpok fűződnek a nevéhez. Legyőzte itt többek között Lleyton Hewittot és Rafa Nadalt, de tavaly Nick Kyrgiost is nagy csatára kényszerítette. Ettől függetlenül nem feltétlenül ezen a füves pályán érzi a legotthonosabban magát a német.

Néha úgy éreztem, mintha a Roland Garroson játszottam volna. Ez elszomorít, mert sok játékos játszana támadó teniszt és szerva-röptét - például Lopez és Müller -, de így elveszik a lehetőséget.

- nyilatkozta Brown, aki arra próbált utalni, hogy Wimbledonban jóval lassabb a fű, mint más tornákon.

Brown a lehetős legjobb felfogásban áll ehhez a derbihez.

Nem kérdés, hogy Andy a favorit. Teljesen nyugodt vagyok és megpróbálom a saját játékom játszani. Ha háromban kikapok, akkor sem fog senki aggódni. Csak kimegyek a pályára és megpróbálom a legjobbamat nyújtani. 

Viszont, ha csak szórakozásként fogja fel, akkor nagy eredményben nem reménykedhet. Ellenben élvezetes labdamenetekből nem lesz hiány.

Egyszer találkoztak korábban, a 2010-es US Open második fordulójában. Akkor is egy roppant látványos meccset játszottak, amit Murray 7-5, 6-3, 6-0-ra tudott megnyerni.

Valami hasonlóra számíthatunk most is, Murray egyébként kifejezetten élvezni szokta az ilyen meccseket, annak ellenére, hogy alapvetően nem a látványos teniszéről híres. De emlékezhetünk, hogy az Australian Openen Michael Llodrával is mennyire parádés derbit vívott, amit ugyanúgy 3-0-ra húzott be. 

Murray piszok jó statisztikával áll azon játékosok ellen, akik gyakran nyúlnak a szerva-röptéhez és sokat mennek fel a hálóhoz. Feli Lopez ellen 11-0, Gilles Müller ellen 6-0, Szergij Sztahovszkij ellen 4-0, Nikolas Mahut ellen 6-1 a mérlege, és ugye Brownt is verte az egyetlen meccsükön. 

Nem véletlen ez a kiemelkedő statisztika, hiszen a világelső brit az egyik legjobb kontra teniszező, aki nagyon jól üt el. Ezt Alexander Bublik is megtapasztalhatta a nyitókörben Murray ellen.

Murray ettől függetlenül nem játszott tökéletesen, de nem töltött extra perceket a pályán és bemutatkozásnak ez rendben volt. Túlórázni Brown ellen sem szeretne, és megfelelő koncentrációval ezt el is kerülheti.

Andy Murray-Dustin Brown
hatharom.com
Murray 3-0-ra nyer
@1.55
Fogadási határidő: 15:15