Wimbledon

Ideje megizzadni, Andy!

Pénteken az első komoly teszt elé néz a világelső és címvédő Andy Murray az olasz Fabio Fognini ellen.

Megkezdődnek a harmadik körös küzdelmek Wimbledonban, azaz innentől már kiemelt játékos kiemelttel is találkozhat. A nap legizgalmasabb ütközete kerekedhet a világelső Andy Murray és az újdonsült apuka, Fabio Fognini összecsapásából. Ugyan a forrófejű olasz messze nem füvön érzi magát a legotthonosabban, de a tenisze ezen a borításon is megvan ahhoz, hogy kellemetlen pereket okozzon akár a világ legjobbjainak is. 

Fabio mindig veszélyes, kemény a tenyerese és a fonákja is, mindkét oldalról képes nyerőt ütni, illetve a hálónál is jó keze van. Kemény ellenfélnek tartom, ha elemében van, akkor nehéz legyőzni.

- mondta Murray, akinek van már tapasztalata Fogniniről, hiszen hat alkalommal is találkoztak már. Legutóbb a salakszezonban, Rómában, amikor is az olasz hazai pályán nagyon könnyedén, 6-2, 6-4-re verte a világelső skótot. 

Összefutottak Rióban az olimpián is, akkor Murray nyert, de döntő szettre kényszerült, míg 2014-ben a Davis Kupában ugyancsak hazai pályán az itáliai háromban simázta le a meccsüket. 

A májusi római meccsükön Murray igen visszafogott teljesítményt nyújtott, semmi éle nem volt a játékának és nem is szaggatta szét magát. Fognini is tisztában van vele, hogy ez egy teljesen más meccs lesz: "Akkor otthon játszhattam és nagyon jól ment. Most Wimbledonban vagyunk, neki lesz hazai pálya és három szettet kell nyerni. Andy a védekező bajnok, tehát biztosan kemény lesz. Ő a meccs favoritja.

De remélem a legjobbamat tudom hozni és megnehezítem az életét. Ezek mindig komoly kihívások, de izgatottan várom, a center pályán játszani pedig nyeremény. 

Murray eddig nem sok időt töltött a pályán, Alexander Bublikot és Dustin Brownt is könnyedén intézte el, ám valahol ez várható is volt. Utóbbi hiába füves pályás specialista, a britnek nagyon feküdt a stílusa, így egy pillanatig sem volt kérdés, hogy ki jut tovább. 

Fognini már más kategória, ahogyan Andy mondta, ha elemében van az olasz, akkor olyan erővel és szögekkel tud operálni, ami kis túlzással bárki ellen elég. Ráadásul most semmi vesztenivalója nem lesz az itáliainak, teljesen felszabadultan ütögethet.

Arra vajmi kevés az esély, hogy végig magas nívón tud játszani, és egyébként sincsenek fejben egy dimenzióban, de ahhoz, hogy a   által adott 29.5-ös határt túlszárnyalják, nem is kell, hogy Fognini végig parádézzon. 

Andy Murray-Fabio Fognini
hatharom.com
29.5 játék felett
@1.80
Fogadási határidő: 16:45