Darts

Összejöhetnek az álomelődöntők

Phil Taylor és Gary Anderson is könnyedén juthat be a World Matchplay elődöntőjébe, persze csak amennyiben hozzák az elmúlt két körben mutatott formájukat.

Kattints a képre a játékért!

Ez történt csütörtökön 

A csütörtöki két negyeddöntőben négy Premier League-sztár lépett porondra, és mind a két párharcból a bukmékerek által favorizált játékos került ki győztesen. Elsőként Peter Wright és Adrian Lewis feszült egymásnak, és bizony a két ász egészen fantasztikus meccset hozott össze. Bár Lewis a meccs elején gyorsan meglépett 2-0-ra, a skót 4-4-nél utolérte a kétszeres világbajnokot és onnantól kezdve már nem is engedte meglépni. A Jackpot először 9-8-nál került hátrányba, de 10-10-nél újra magához ragadta a kezdeményezést és miután zsinórban ötször is behúzta a kezdését,  egy legre került a győzelemtől. Wright azonban nem adta olcsón a (kígyó)bőrét, felzárkózott 15-13-ra, nyomás helyezve ezzel az angolra. Lewis azonban szórta a triplát, hipp-hopp leért 170-re, a skót viszont erőlködött és tetemes hátrányt kapart össze. Lewis 170-ről dobott két tripla 20-at, ám mivel Wright még az egekben volt, ezért nem dobott rá a bullra, ami meg is bosszulta magát. A közönség kikezdte Jackpotot, aki 40-ről nem tudott kiszállni, majd a következő körben első nyílra besokallt, ez pedig elég volt Wrightnak, hogy ellopja a leget. Ekkor úgy tűnt, akár fordítás lehet a dologból, ám Lewis 180-nal nyitott hátsó pályán, a kiszállót pedig ezúttal simán megoldotta 81-ről, így bejutott az elődöntőbe. Remek meccset láthatott a blackpooli közönség, összesen 21 db 180-at szórtak a fiúk, Lewis pedig 97.33-as körátlaggal és 33%-os kiszállózással jutott tovább. 

Ahol az ellenfele a Dave Chisnallt legyőző Michael van Gerwen lesz. Bár Chisnall egy sokat megélt klasszis dartsosnak számít, olyan megilletődötten kezdte a meccset, mintha életében először állt volna a kamerák előtt, ez pedig MVG ellen nem fér bele. A holland világelső a meccs elejétől kezdve dominálta a mérkőzést, majd miután már 10-2-re elhúzott, némileg kiengedett. Nagy különbség volt a felek között, Chizzy mindössze 90.93 pontot átlagolt, míg a holland 98.72-n zárt. 

A Wright - Lewis meccs hajrája 

Pénteken sem akármilyen meccsekkel folytatódik a torna, hiszen két meglepetésember és két szupersztár lép porondra. A játéknap nyitómeccsén Mervyn King és Phil Taylor méri össze erejét. Két rendkívül rutinos játékosról beszélünk, ám eredményesség terén egyértelmű, hogy a The Power a jobb, ráadásul a World Matchplay az ő felségterülete, hiszen már 15-ször megnyerte a versenyt. A bukik nem is adnak sok esélyt Kingnek, hiszen az "öreg" győzelme 100 forintra 5-t fizet csupán. 

Teljesen azonos oddsokat találunk a másik negyeddöntőre is, ahol a világbajnoki címvédő Gary Anderson Steve Beatonnel találkozik. A Bronzed Adonis a torna egyik szenzációját hozza idáig, hiszen Jelle Klaasen és Michael Smith ellen is underdognak számított, mégis lelépte a fiatal titánokat. Anderson viszont nagyon meggyőző eddig ezen a tornán, remek formát mutat immáron hetek óta, Beaton ellen pedig nincs mitől félnie. 

A pénteki játéknap programja    
Kezdés Meccs 1 2
20:10 M. King - Taylor 6.50 1.05
22:00 G. Anderson - S. Beaton 1.05 6.50
KI NYERI A WORLD MATCHPLAY-T 2016-BAN?    
M. van Gerwen 1.60
G. Anderson 4.55
P. Taylor 6.25
A. Lewis 11.75