Darts

Beindul a meccsdömping

A World Matchplay vasárnapi játéknapján nyolc mérkőzés lesz terítéken, színpadra lép többek között a világbajnoki címvédő Gary Anderson, a tavalyi döntős James Wade, és a kétszeres vb-győztes Adrian Lewis.

A játéknap tutija

Papíron az egyik legrangosabb összecsapásnak számít a James Wade-Mervyn King ütközet, hiszen mindkét játékos régóta meghatározó alakja a PDC-mezőnyének. Előbbi az, aki sikeresebb pályafutást tudhat maga mögött, jelenleg is 12 hely választja el őket a ranglistán. De nem emiatt vesszük biztosra Wade továbbjutását, hanem a World Matchplay múltja miatt. Messze ez a legsikeresebb major tornája, összesen hatszor játszott Blackpoolban döntőt, az első körben pedig még soha nem esett ki. Hihetetlenül eredményes tehát ezen a versenyen, és miután elég jól ment neki az elmúlt hetekben, nem gondoljuk, hogy most fog megszakadni a sorozata. Kinggel egyébként elég jól ismerik egymást, ez lesz a 38. mérkőzésük, jelenleg 20-16-1-re Wade vezet.

James Wade-Mervyn King
Hatharom-tipp: Wade jut tovább
TippmixPro @ 1.22

A játéknap legnagyobb értékkel kecsegtető tippje

Nagyon jól néz ki az Adrian Lewis-Mark Webster párosítás is, hiszen 2011-ben ők még világbajnoki elődöntőt vívtak egymással. Azóta viszont a walesi igencsak elveszítette a fonalat, tavaly úgy tűnt, hogy elindul felfelé, de ebben a szezonban megint szétesőben van. A csapat világbajnokságon kifejezetten gyengén dobott, és nézni is rossz volt ahogyan billegett a nyilak elengedése előtt. Valami nincs rendbe nála fejben, így pedig ebben a mezőnyben képtelenség eredményesen szerepelni. Lewis ellen egyébként is underdognak számítana, az angol klasszis a torna egyik favoritja. Fura lehet, hogy egy 1.20-as oddsban látjuk a legnagyobb értéket, de úgy véljük jelenleg még ennél is sokkal nagyobb a különbség köztük, mint ahogyan az oddsmesterek beárazták őket. El lehet gondolkozni a -3.5-ös hendin is, ha nem flegmázik Lewis, akkor négy leg kényelmesen lesz köztük. 

Adrian Lewis-Mark Webster
Hatharom-tipp: Lewis jut tovább
TippmixPro @ 1.20

A játéknap lutrija

Az ötödik kiemelt Peter Wright az, akire nyugodt szívvel nem mernénk fogadni a topjátékosok közül. Finoman szólva sincsenek túl meggyőző hetek a háta mögött, a World Series keretén belül három állomáson tette tiszteletét, de mindegyiken kiesett a riválisai ellen. A 26 éves Joe Cullen idén fejlődést mutatott, tavasszal a UK Openen szerepelt kifejezetten jól. Egészen a negyeddöntőig menetelt, ahol végül éppen Wright volt az, aki megállította. Kiváló és elég szoros meccset játszottak. Most ugyanúgy 10 nyert legig tart majd a küzdelem, Cullennek viszont ezúttal egy gyengébb formában lévő Wrighttal kell majd szembenéznie, így akár meglepetés is születhet ezen a találkozón.

Peter Wright-Joe Cullen
Hatharom-tipp: Cullen jut tovább
TippmixPro @ 3.30

Játssz legújabb tippjátékunkon!

Tippelj a World Matchplay első fordulós párharcaira, a megújult tippjátékunkban. A részletekért látogass el a tippjáték oldalára, és oszd meg velünk észrevételeidet, véleményedet kommentben!

Érdemes egy pillantást vetni a többi ütközetre is, ugyanis remek párosítások jöttek össze. Még a világbajnoki címvédő Gary Anderson sem lehet nyugodt, aki Alan Norisszal találkozik. Az angol elég veszélyes játékos, ha jó napot fog ki, akkor klasszis teljesítményre képes. A kiemeltek közül továbbá a belga Kim Huybrechts-re és az angol Ian White-ra sem vár könnyű feladat. Előbbi a walesi Gervyn Price-szal, utóbbi az észak-ír Daryl Gurney-vel csap össze. Mindkét meccsben benne van, hogy az esélytelenebb nyer, különösebben nem is lenne nagy meglepetés. White egyébként júliusban nyert egy tornát, tehát jó formában van, de Gurney tömegben nagyon erős, így nem mernénk az angolra fogadni. Érdemes lehet viszont a 180-as piacon nézelődni, várhatóan szép számmal termelik majd a maximumokat. 

A játéknap (vasárnap) programja:
Kezdés Mérkőzés Odds (TippmixPro)
14:00 Stephen Bunting-Mensur Suljovic 1.75 1.85
15:00 Kim Huybrechts-Gervyn Price 1.45 2.30
16:00 Terry Jenkins-Justin Pipe 1.45 2.35
17:00 Ian White-Daryl Gurney 1.65 2.00
20:00 James Wade-Mervyn King 1.22 3.45
21:00 Adrian Lewis-Mark Webster 1.20 3.70
22:00 Gary Anderson-Alan Norris 1.14 4.35
23:00 Peter Wright-Joe Cullen 1.25 3.30