EURO 2016

Szlovákia lépett nagyot a továbbjutás felé

Az orosz válogatott remekül kezdett, ám Weiss és Hamsik csodagóljai után nem volt kérdés, hova kerül a három pont.

Hatalmas iramban, izgalmasan kezdődött az első második fordulós találkozó, amelyen az oroszok és a szlovákok próbálták kijavítani a múlt heti fiaskót. A szomszédainknak kellett vonla jobban a győzelem, ők ugyanis egy vereséggel szinte biztosan kiestek volna, míg az oroszoknak talán egy döntetlen is elég lett volna az üdvösséghez.

Ennek ellenére az oroszok kezdték sokkal aktívabban a találkozót, az első félórában többször bevehették volna Kozacik kapuját, ám a szerencse melléjük szegődött. A 32. percben aztán a semmiből vezetést szereztek a szlovákok, Vladimir Weiss csodálatosan szólózott be a tizenhatoson belülre, majd küldte a labdát Akinfejev kapujába.

Az oroszok maradtak támadásban, igyekeztek már a félidőre kiegyenlíteni az állást, ám erről nem szóltak Marek Hamsiknak, aki az Eb legnagyobb gólját ragasztotta az orosz kapuba. A félidőre tehát kétgólosra hízott a szomszédaink előnye.

A fordulást követően sem tudott a gólok előtti nyomáshoz látható presszinget alkalmazni az orosz csapat, el-elmaradoztak a helyzetek, a szlovákok felnőttek a Szbornaja mellé játékban is. A 80. percben tulajdonképpen helyzet nélkül szépítettek az oroszok, Glushakov közelről fejelt a kapuba, izgalmassá téve ezzel az utolsó perceket.

Tíz kőkemény minutum következett, az oroszok ismét az utolsó pillanatokra hagyták a pontmentés esélyét, ám ezúttal nem jött az "buzzer", maradt a 2-1.

161802
euro-2016
[1695428] 2016-06-15 15:00:00 Oroszország - Szlovákiax;