EURO 2016

Piqué mentette meg Spanyolországot

A csehek hősiesen védekeztek, ám a lefújás előtt néhány minutummal Gerard Piqué megszerezte a győztes gólt.

Fontos díszvendéggel, Csányi Sándorral a lelátón kezdődött meg a címvédő Spanyolország és a selejtezőben remek teljesítményt nyújtó Csehország mérkőzése. Vicente Del Bosque kezdőjében végül helyett kapott David De Gea, valamint Nolito is, így Pedro szorult a kispadra.

Az első félidő viszonylag körömkímélő volt, a spanyolok távoli lövésekkel operáltak, Petr Cech kapusnak ritkán kellett játékba avatkoznia. A csehek csak elvétve tudtak támadásokat vezetni, De Geának csak egyszer, a 45. percben kellett először védenie.

Kollégájának azonban bőségesen akadt dolga a második félidő elején, két percen belül két gólt is szerezhettek volna Silváék, ám egyszer Cech kapus hárított bravúrral, egyszer pedig a kapufáról pattant jó irányba a labda. Nagyon úgy tűnt, csak idő kérdése, hogy betaláljanak Del Bosque fiai, a csehek csak kivetítőn látták sokáig a spanyolok térfelét. Nem tudták azonban állandósítani a presszinget a hispánok, a csehek a 60. perctől kezdve többször is veszélyes kontrát vezettek, míg a spanyol helyzetek elmaradoztak. Az utolsó percek nagyjából kiegyenlített játékot hoztak, ám a 87. percben egy barcelonai összjáték meghozta az áttörést a címvédőnek: Iniesta beívelése után Piqué fejelte be a nagyon fontos gólt.

A hispánok tehát a lehető legkisebb különbséggel nyertek, amely az eddig lejátszott tíz mérkőzés ötödik 1-0-ja.

[1695439] 2016-06-13 15:00:00 Spanyolország - Csehországx;