EURO 2016

Hibázott Hodgson a keret összeállításakor?

Alan Shearer, az angol válogatott legendája élesen kritizálta az Eb-keretet. És nem ő az egyetlen.

Számtalan vélemény fogalmazódott meg az angol válogatott kerethirdetése óta arról, vajon jól döntött-e Roy Hodgson szövetségi kapitány, amikor összeállította a 23 fős listáját. Érdekesség, hogy a legtöbben nem Marcus Rashford behívását vélték rossz döntésnek (bár Redknapp vele kapcsolatban is elmondta a véleményét), sokkal inkább a kimaradó játékosok kapcsán estek neki a trénernek. Mint azt a legtöbben vélik, nem a forma és a teljesítmény alapján lettek behívva a játékosok, hanem a nevük miatt.

Megnyeri Anglia az Eb-t?
   
Igen - 9.00

"Úgy vélem, ezúttal nem az számított, hogy milyen formában vannak a játékosok és milyen állapotban vannak, sokkal inkább a megbecsültségük és a "nevük". Nagyon nagy kockázat Sturridge és Wilshere személyében két olyan futballistát beválogatni, akik extrém módon sérülékenyek, valamint Hendersont, aki még fel sem épült teljesen. Wilshere nem mutatott semmit az elmúlt két meccsen, Sturridge pedig sérült volt hetekig.

Ott van azonban Danny Drinkwater, akinek szenzációs éve volt a Leicesterrel, tele van magabiztossággal és elszántsággal. Nagy hiba volt őt kihagyni. Reméltem, hogy tanult a csapatvezetés a korábbi hibáiból, de úgy tűnik, mégsem" - mondta Alan Shearer.

A 96-os Európa-bajnokság gólkirálya nem gondolja, hogy a másik vitatéma, Marcus Rashford meghatározó alapembere lesz a csapatnak, de azért lehet majd rá számítani és egykori csapattársárát, Michael Owent hozta fel példának. "Emlékszem, 1998-ban Owen 18 évesen mutatkozott be és hihetetlenül jól. Nagyon fontos az ilyen fiatal, életteli játékosok jelenléte, feldob mindenkit az edzőtáborban. Sokan Rashfordot és a beválogatását ahhoz hasonlítják, amikor 2006-ban Theo Walcott bekerült a világbajnoki keretbe, ám ezzel én nem értek egyet. Nem hiszem, hogy kezdeni fog már az első mérkőzésén Rashford, de változást hozhat a játékba. Amúgy is, teljesen mindegy, hogy hány éves vagy, ha nem vagy elég jó. De én bízom Rashfordban" - mondta a legenda.

[1695427] 2016-06-11 21:00:00 Anglia - Oroszországx;