Euro 2016

Összejöhet a Ronaldo-Böde párharc

Fernando Santos, a portugál válogatott szövetségi kapitánya is kihirdette 23 fős keretét a június 10-én kezdődő Európa-bajnokságra.


Fernando Santos nem okozott különösebb meglepetést, de azért lesznek ismert hiányzói is az együttesnek: a húzóemberek közül Fábio Coentrao és Danny sérülés miatt nem került be az együttesbe, és nincs ott a csapatban az 56-szoros válogatott Miguel Veloso, a 35 éves, 66-szoros válogatott Tiago sem, illetve kimaradt a Portóban jó teljesítményt nyújtó André André, valamint Luís Neto is.

A védelem rutinos játékosokból állhat a tornán, a 37 éves Ricardo Carvalho, a 34 éves Bruno Alves és a 33 éves Pepe, a 32 éves Eliseu és a 30 éves Vierinha is kerettag. A csapat legfiatalabb játékosa a 18 éves, kétszeres válogatott Renato Sanches lesz, akinek szerződtetését nemrég jelentette be a Bayern München. A portugál keret legnagyobb sztárja kétségtelenül Crisitiano Ronaldo, aki mellett a támadósorban helyet kapott Nani és Ricardo Quaresma is.

A portugálok június 22-én mérkőznek meg a mieinkkel az Eb-n, Lyonban. A bukik szerint a luzitánok az F-csoport esélyesei, hiszen Ronaldóák csoportgyőzelme 1.85-ös szorzón fogadható a Tippmixprón. 

Portguália nyeri az F-csoportot
TippmixPro@1.85
A portugál Eb-keret
Kapusok: Anthony Lopes (Lyon), Eduardo (Dinamo Zagreb), Rui Patrício (Sporting CP)
Védők: Bruno Alves (Fenerbahce), Cédric (Southampton), Eliseu (Benfica), José Fonte (Southampton), Pepe (Real Madrid), Raphael Guerreiro (Lorient), Ricardo Carvalho (Monaco), Vieirinha (Wolfsburg)
Középpályások: Adrien (Sporting CP), André Gomes (Valencia), Danilo Pereira (Porto), Joao Mário (Sporting CP), Joao Moutinho (Monaco), Renato Sanches (Benfica), William Carvalho (Sporting CP)
Támadók: Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Éder (Braga), Nani (Fenerbahce), Rafa (Braga), Ricardo Quaresma (Besiktas)
161819
[1695454] 2016-06-22 18:00:00 Magyarország - Portugáliax;