Tipp

Murphy könnyedén átléphet honfitársán

  • Cesc18

Érdemes kihasználni az angol klasszis bombaformáját a Players Championship nagydöntőjében.

Ben Woollaston-Shaun Murphy
Hatharom-tipp: Murphy -1.5,-2.0 (ázsiai hendikep)
Odds: 1.78
Eddig éri meg: 1.70
Tipperősség: 5/10

Kevesebb, mint egy hónap múlva kezdődik a snooker-szezon legfontosabb versenye, a világbajnokság, így ideje élesíteni a formákat. A 2005-ös világbajnok Shaun Murphy is így gondolja, a gyengébb hónapok után márciusra fordulva begyújtotta a rakétákat. Walesben megnyerte a World Grand Prix-t és ezt a formáját átmentette Manchesterbe is, a Players Championship nagydöntőjére. Több nagy klasszis is hiányzik erről a tornáról, így rövid időn belül két pontszerzőt is behúzhat, ami ebben a sportban komoly fegyverténynek minősül. 

A napokban könnyedén győzte le Liang Wenbót és Dominic Dale-t is, a nyolc megnyert frémjéből hétben 70 feletti bréket lökött: 74, 74, 91, 84, 78, 93, 103. Mi ez, ha nem impozáns teljesítmény? A folytatásban Ben Woollaston lesz az ellenfele, akinek voltak már a karrierje során szép skalpjai, de hosszútávon nem képes felvenni a versenyt a legjobbakkal. Neki jóval döcögősebb volt az útja, rögtön az első körben döntő frémre kényszerült Jimmy Robertson ellen, majd elég nyögvenyelősen tudta Matthew Seltet is legyűrni. A két meccsén összesen egy 50 feletti bréket lökött, ami ezen a szinten borzasztóan kevés. Ilyen játékkal ezt a mostani Murphyt egészen biztosan még csak megszorongatni sem fogja tudni. 

Az idei szezonban egyébként kétszer találkoztak, a UK Championshipen Murphy 6-2-re győzött, a German Mastersen viszont kisebb meglepetésre Woollaston 5-4-re. Viszont a német verseny nem hasonlítható össze ezzel, ott az első körben találkoztak, itt viszont ez már egy negyeddöntő, kamerák előtt. No meg persze az sem mellékes, hogy Shaun akkor még nem örvendett túl jó formának, most viszont úgy sül a keze, hogy élmény nézni, amit az asztalnál művel. A reális egy 4-1, 4-0-ás Murphy-győzelem, de ha 4-2-re nyer, akkor is s zsebre vághatunk némi profitot.