Sportfogadás

Selejtezősöket veretünk a főtáblán

  • Cesc18

Íme három tipp a szombaton rajtoló snooker-világbajnokság első fordulójára.

Shaun Murphy-Anthony McGill
Tipp: Murphy
Odds:
 1.22 @ TippmixPro

A 2005-ben világbajnoki címet nyerő, tavaly pedig döntőt játszó Shaun Murphy az idei versenynek is az egyik favoritja, pláne, hogy a gyenge szezonrajt után az elmúlt hetekben szépen begyújtotta a rakétákat. Nem jellemző rá, hogy a Crucible-ben betlizne, az elmúlt tíz évben csupán egyszer kapott ki a főtáblán. A selejtezős Anthony McGill ellen kezd, akinek nincsenek szép emlékei a Mágusról, hiszen tavaly a negyeddöntőben találkoztak, és 13-8-as vereséget szenvedett ellene. Persze a skót srácnak ez így is élete menetelése volt, hiszen előtte még soha nem játszott Sheffieldben, mindig a selejtezőben elvérzett. Egy rövid meccsen ilyen oddson nem tennénk Murphyre, itt a világbajnokságon viszont tíz nyert legig tart a küzdelem már az első fordulóban is, így bőven kijön a tudásbeli különbség. 

Ricky Walden-Robbie Williams
Tipp: Walden
Odds:
 1.22 @ TippmixPro

Hasonló a helyzet Ricky Walden és Robbie Williams összecsapásán is. Utóbbi sorozatban harmadik alkalommal verekedte fel magát a főtáblára, de meccset még nem sikerült nyernie. A kevesebb nyert frémig tartó ütközeteken már meg-meg csillogtatta a tudását, de itt a világbajnokságon egyelőre csak a tisztes helytállás jött össze neki. Most sem reménykedhet sokkal többen, az egykori elődöntős Walden nagy formában érkezett, a torna egyik meglepetésembere is lehet akár, a sorsolása abszolút olyan, amit megoldhat. Nem valószínű tehát, hogy ezen a meccsen fog borulni a papírforma.

Mark Allen-Mitchell Mann
Tipp: Allen
Odds:
 1.08 @ TippmixPro

A nagy nevek közül Mark Allen járt a legjobban, hiszen a világbajnoki újonc Mitchell Mannnel találkozik. A 24 éves angol snookeres a selejtező egyik nagy meglepetését okozta azzal, hogy sikerrel vette mind a három kört. Rezgett nála a léc, mert kétszer is döntő frémre kényszerült, de megoldotta. Játszott már pontszerzőn, de messze ez lesz élete legrangosabb fellépése, mire megszokja a kamerákat már jó néhány frémes hátrányba kerülhet. Allennek voltak már érdekes vereségei a Crucible-ben, de most elég jó passzban érkezett, az első forduló legnagyobb meglepetése lenne, ha ő kikapna.

Snooker-vb, kombinált szelvény - a     szorzói alapján
Kezdés Mérkőzés Tipp Odds
Szombat, 15:30 Shaun Murphy-Anthony McGill Murphy 1.22 @ TippmixPro
Vasárnap, 11:00 Ricky Walden-Robbie Williams Walden 1.22 @ TippmixPro
Kedd, 15:30 Mark Allen-Mitchell Mann Allen 1.08 @ TippmixPro
Nyereményszorzó: 1.61