Topfoci

Messi elárulta, ki a legjobb csatár a világon

Nem túl meglepő, hogy az argentin klasszis éppen egyik csapattársát tartja a világ legjobb támadójának.

Fantasztikus esztendőt zárt a Barcelona triójának mindhárom tagja. Neymar, Messi és Suárez közül azonban csak előbbi kettőt választotta be a FIFA az év csapatába, noha Suárez is egészen kitűnő éven van túl. A friss aranylabdás, Lionel Messi nem is feledkezett meg uruguayi játékostársáról, őt nemes egyszerűséggel a világ legjobb csatáraként aposztrofálta.

"Nehéz összehasonlítani azokat a játékosokat, akikkel valaha együtt játszottam, annyi remek képességű társam volt. De őt tartom a legjobb out-and-out támadónak (vagyis akinek elsődleges feladata a gólszerzés, nem pedig a védekezés vagy a kiszolgálás - a szerk.) a világon. Annyi mindent adott már a csapatnak, igazi megtiszteltetés mellette játszani. Külön öröm, hogy a pályán kívül is jó kapcsolatunk van, mindent megosztunk egymással, a sikereket, a kudarcokat."

Természetesen a Bolhának a másik társához, Neymarhoz is volt néhány kedves szava: "Remekül kijövök Neymarral is. Nagyon kedves dolgokat mondott rólam, amikor megérkezett a klubhoz, ez pedig igen tiszteletreméltó és kedves egy baráttól és kollégától.

Úgy vélem, az MSN sikerének egyik legfontosabb alkotóeleme a kémia, vagyis hogy a pályán és azon kívül is remekül megértjük egymást, hasonló stílusú srácok vagyunk. De mindannyian ugyanazért dolgozunk, vagyis hogy a klubnak a lehető legjobb legyen, az egyéni sikerek csupán másodlagosak."

A katalán sztárcsapat jelenleg mindhárom sorozatban elsőszámú favorit, a legnagyobb eséllyel pedig a spanyol bajnoki címre pályáznak az internetes bukmékerek szerint.

Melyik sorozatot nyeri meg a Barcelona?
Bajnokok Ligája La Liga Király Kupa
3.50 1.22 1.50
[2030351] 2016-01-17 20:30:00 Barcelona - Athletic Bilbaox;