Premier League

Meddig süllyed a United?

  • hatharom.com

Az újonc Bournemouth a bajnok Chelsea után a Vörös Ördögök skalpját is begyűjtheti az angol bajnokságban.

Szerintünk nem lesznek boldogok a lefújást követően a United futballistái szombaton.

Óriási gödörben van a Manchester United együttese, hiszen Louis van Gaal fiai legutóbbi négy találkozójukon nem tudtak nyerni, a Premier League-ben már a negyedik helyig estek vissza, míg a Bajnokok Ligájából szégyenszemre kiestek.

Pedig a legrangosabb európai kupasorozat csoportkörének sorsolását követően mindenki a Vörös Ördögöket várta a kvartett élére, hiszen egy habkönnyű négyesbe kerültek a manchesteriek. Azonban még így is sikerült van Gaaléknak az a "bravúr", hogy a Wolfsburg és a PSV Eindhoven - a holland csapat tavalyi legjobbja, Memphis Depay, éppen a Vörös Ördögökhöz igazolt a nyáron - is megelőzte a vörös-feketéket.

Mindezek után a futballisták önbizalma enyhén szólva is megroggyant, amire még rátesz egy lapáttal az, hogy a vendégek kilenc (!) játékosukra sem számíthatnak szombaton, hiszen Matteo Darmian, Luke Shaw, Antonio Valencia, Marcos Rojo, Ander Herrera, Phil Jones, Chris Smalling, Wayne Rooney és Bastian Schweinsteiger sem áll a holland szakvezető rendelkezésére, avagy pokolian kemény 90 perc vár a Vörös Ördögökre.

[1988861] 2015-12-12 18:30:00 Bournemouth - Manchester Unitedx

Már csak azért is, mert az újonc Bournemouth gárdája egyre jobb formának örvend, hiszen legutóbbi három meccsén nem talált legyőzőre, sőt, múlt héten a bajnok Chelsea otthonában tudott nyerni. A győzelem pedig alaposan feldobta a déli csapat játékosait, pláne úgy, hogy Eddie Howe jó pár játékosára - Callum Wilson, Tyrone Mings, Max Gradel, Tommy Elphick, Marc Pugh, Harry Arter, Adam Federici és Lee Tomlin - nem számíthat mostanság, avagy a sikerek még jobban felértékelődnek. Ezen kívül még muszáj megemlíteni, hogy a folyamatosan a kieső zónában levő Bournemouth alakulata a Stamford Bridge-ről elhozott három pontnak köszönhetően már a vonal felett van, és a 17. helyet foglalja el a Premier League táblázatán, ami egy hatalmas lélektani plusz a focistáknak.

Az eddigiekből egyértelműen kiderül, hogy lelkileg mely csapat van jobb passzban, s arról sem szabad megfeledkezni, hogy a Bournemouth lesz a pályaválasztó, s amíg az újoncnak ez lesz az év egyik legfontosabb mérkőzése - biztosan vért isznak a játékosok a meccs előtt -, addig a vendégeknek ez a találkozó csak egy lesz a sok közül, s nem mellesleg igen tartalékosak lesznek. Mindezeket követően azon a véleményen vagyunk, hogy a Eddie Howe-ék a Chelsea után akár a Vörös Ördögöket is megtréfálhatják, avagy simán benne van a pakliban, hogy az egyik pontot otthon tartják.

Kétesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Bournemouth vagy döntetlen Bournemouth vagy Manchester United Manchester United vagy döntetlen
1.60 1.30 1.30
[1988861] 2015-12-12 18:30:00 Bournemouth - Manchester Unitedx;