Darts

Képesnek tartom Andersont a címvédésre - Eric Bristow

  • hatharom.com

Az angol legenda hiszi, hogy a Repülő skót újra megnyeri a december 17-én kezdődő világbajnokságot.

Profi darts-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz.

A 44 éves Gary Anderson tavaly pazar játékkal nyerte meg a világbajnokságot és lett a történelem első skót győztese. Úgy tűnt nagy lökést ad számára, hogy felért a csúcsra, hiszen behúzta a szezon első felének legrangosabb versenyét, a Premier League-át. A nyári és az őszi tornákon viszont kevésbé brillírozott, az Európa-bajnokságon összejött neki egy döntő, de azt leszámítva elég sok korai búcsúja volt. A topfavoritok közül messze nem neki sikerült a legjobban a felkészülés. Ettől függetlenül nagy hiba lenne őt leírni, sőt, a Sky Sports szakkommentátora, Eric Bristow szerint a skót játékos megvédi a címét.

"Hiszem, hogy Anderson újra megcsinálja" - mondta az angol legenda. "Én rá teszem a voksom ebben az évben."

Bristow szavaira érdemes adni, hiszen a 80-as években ötször is megnyerte a világbajnokságot, és Phil Taylort is segítette a pályája elején. Az angol, így emlékezett vissza a vb-szerepléseire:

"Esélyesnek számítottam az első két évemben, 78-ban és 79-ben. Favorit voltam, de veszítettem."

"Különböző céljaim vannak, amelyek mindegyike más és más. Attól is függ, hogy éppen kit győzöl le, például ha olyan ellen játszol a döntőben, akit nem kedvelsz, ellene még édesebb a siker."

"Szeretem a világbajnokságot, még akkor is, ha megöli a karácsonyomat. Nagyon sok formaingadozást látni és ilyenkor még jobban kijön a játékosokon a csalódottság. Sírnak, a fejüket a falba verik és ököllel püfölik azt."

"Ez az álmuk. De néhányaknak hamar elszáll és egy újabb évet kell várniuk a dolgok rendberakására."

Anderson már megízlelte a győzelem ízét, a címvédés viszont csak két embernek sikerült eddig, a skót duplázására több, mint hétszeres pénzt fizetnek a bukmékerek.

Ki nyeri a világbajnokságot? - a    szorzói
Játékos Odds
Michael van Gerwen 2.10
Phil Taylor 5.50
Gary Anderson 7.25
Adrian Lewis 15.25
James Wade 21.00
Peter Wright 22.00
Dave Chisnall 26.00
Raymond van Barneveld 41.00
Michael Smith 43.00
Kim Huybrechts 54.00
Robert Thornton 54.00
A Bajnokok Ligája utolsó fordulójára most igazán megéri tippelni, ugyanis 5 Samsung Galaxy Tablet kerül szétosztásra ingyenes tippjátékunkon!
ingyen-tippjatek-ot-samsung-galaxy-tabletert