Premier League

A Liverpool ezúttal Newcastle-ben nyerhet

  • hatharom.com

Jürgen Klopp együttese zsinórban ötödik idegenbeli sikerét arathatja.

Klopp a vasárnapi meccs után is nevethet.

Pocsék formában van a Newcastle együttese, hiszen legutóbbi öt meccséből mindössze egyetlen egyet tudott megnyerni. Az utolsó két találkozóján ráadásul csapnivalóan szerepeltek a fekete-fehérek, hiszen a Leicestertől 3-0-ra, míg a Crystal Palace-tól 5-1-re (!) kaptak ki.

A rossz forma főleg annak köszönhető, hogy Steve McClaren gyakorlatilag egy komplett kezdzőcsapatnyi játékosra nem számíthat az utóbbi időkben. Vasárnap például Curtis Good, Tim Krul, Gabriel Obertan, Steven Taylor, Cheick Tioté, Michael Williamson, Emmanuel Riviére, Jamaal Lascelles, Rolando Aarons és Massadio Haidara is kimarad. Elég tetemes és veretes névsor, ráadásul szegény csapatot még az ág is húzza, hiszen nem akárki lesz a Szarkák ellenfele, hanem jó formában lévő Liverpool látogat a St. James' Parkba.

[1988854] 2015-12-06 17:00:00 Newcastle United - Liverpoolx

Jó passzban vannak tehát a Vörösök, hiszen zsinórban négy tétmeccset nyertek, és ugyanezt a mutatót tudják felmutatni házon kívül is. Jürgen Kloppék ráadásul idegenben az alábbi gárdákat győzték le mostanában: Chelsea, Manchester City, Southampton; avagy tényleg bombaformában vannak a liverpooliak.

A sikerek főként annak tudhatók be, hogy mostanra már majdnem minden húzóembere rendelkezésére áll a német mesternek. Daniel Sturridge például két góllal tért vissza a Szentek elleni Angol Ligakupa találkozón, Martin Skrtel is kipihente fáradalmait, szintúgy, mint Simon Mignolet, akinek a hírek szerint nagyon jót tett, hogy a Southampton ellen pihent és Bogdán Ádám helyettesítette őt.

Azért természetesen a vendégeknek is lesznek hiányzói, de Jon Flanagan még szóhoz sem jutott ebben a szezonban, Joseph Gomez, Danny Ings és Jordan Rossiter nem számít alapembernek, míg Mamadou Sakhót és Emre Cant tudja pótolni Klopp. Philippe Coutinho hiánya ugyanakkor érzékenyen érinthetné a Vörösöket, azonban ha figyelembe vesszük azt, hogy a legutóbbi három meccsen nem játszott a brazil, akkor megállapíthatjuk, hogy Adam Lallana tökéletesen helyettesíti őt.

Mindezek után számunkra nem kérdéses, hogy mely csapat a mérkőzés toronymagas esélyese, avagy hatalmas meglepetés lenne, ha ilyen körülmények között nem húzná be zsinórban ötödik idegenbeli tétmérkőzését a Liverpool.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a Tippmixpro szorzói
Newcastle Döntetlen Liverpool
5.10 3.85 1.60
[1988854] 2015-12-06 17:00:00 Newcastle United - Liverpoolx;