Török foci

Dzsudzsák kontra Van Persie! Jöhetnek a gólok?

Első igazán komoly rangadójára készül Törökországban Dzsudzsák Balázs: a Bursaspor a listavezető Fenerbahce vendége lesz.

Soha jobbkor - mondhatnánk - hiszen Dzsudzsák Balázs az elmúlt hétvégén két gól is szerezve megszerezte csapatával az első bajnoki győzelmét. A magyar válogatott szélsőjét beválasztották a forduló válogatottjába is, vagyis a Bursaspor légiósa önbizalomtól duzzadva várhatja a Fenerbahce elleni rangadót. A hangulat a zöld-fehér háza táján egyből bizakodóbb lett, hiszen a klub nagy tervekkel vágott neki az idénynek, ám az első három fordulóban egyaránt pont nélkül maradt a csapat. A Genclerbirligi ellen azonban átszakadt a gát, a Bursa három gólt is szerzett - addig azt megelőző három meccsén egyet termelt - , így Isztambulban sem teljesen reménytelen a helyzete.

A Fenerbahce négy fordulót követően veretlenül, 10 ponttal vezeti a tabellát. Vitor Pereira együttese azonban egyelőre nem olyan meggyőző vagy csak rutinosan annyit adott ki idáig magából, amennyit feltétlenül szükséges volt. Nézőpont kérdése. Azért a sebezhetőséget jelzi, hogy a csütörtöki Európa Liga-találkozón a jóval esélytelenebb norvég Molde sima, 3-1-es győzelmet aratott Törökországban. A vendégsiker laza 10-es odds körül mozgott...

Sztárok ide vagy oda, a Fener egyelőre még nem állt igazán össze, vagyis egyáltalán nem lefutott még ez a meccs. Az is igaz ugyanakkor, hogy hazai közönség előtt, egy ilyen kínos kupavereség után alighanem minden megtesz majd a javítás érdekében, de a túlzott akarás akár görcsösségbe is átcsaphat, ami viszont jó lehetőségeket kínál majd a Bursának.

[2023922] 2015-09-20 19:00:00 Fenerbahce - Bursasporx;

Az elmúlt szezonok egymás elleni eredményei Fenerbahce-fölényt mutatnak, ám a legutóbbi randevút a Bursaspor nyerte meg, méghozzá Isztambulban 3-0-ra. Egy újabb dolog, amibe kapaszkodni lehet a vendégeknek. Mindent összevetve azonban nem vitás, hogy a Fener a mérkőzés favoritja, különösen hazai pályán. Ezzel együtt a Bursaspor bátran játszhat, hiszen igazán nincs mit veszítenie. És hogy akkor mégis mire érdemes fogadni? Szerintünk a gólokra. Szerinted?

Fogadás a gólok számára    
hatharom.com-tipp: Gólszám 2,5 felett
TippmixPro@1.60
[2023922] 2015-09-20 19:00:00 Fenerbahce - Bursasporx;
185593